Αχαϊα

Μαζικό revenge porn στην Πάτρα: «Νιώθω σαν να βιάζομαι κάθε ημέρα» – Συγκλονίζει θύμα του ροζ κυκλώματος

Συγκλονίζει θύμα του μαζικού revenge porn στην Πάτρα.
Ακούστε το άρθρο

Κάθε ημέρα που περνά νιώθω σαν να βιάζομαι» λέει μία νεαρή γυναίκα, θύμα του μαζικού revenge porn στην Πάτρα, που είδε τις προσωπικές της στιγμές να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

«Δεν γνωρίζει κανείς τι είναι αυτό που περνάω. Καταλαβαίνω ότι η κάθε μια μπορεί να βρίσκεται στη δική μου θέση. Παρόλα αυτά τρέμω και μόνο στην ιδέα να μάθει γι’ αυτό η οικογένειά μου ή οι φίλοι μου» συγκλονίζει η νεαρή, μιλώντας στο tempo24.news.

Η δική της περιπέτεια με το ροζ κύκλωμα ξεκίνησε πριν από μια πενταετία. «Ήμουν στη δουλειά μου όταν ήρθε ένα μήνυμα στον λογαριασμό μου στο Facebook. Από το όνομα του προφίλ κατάλαβα αμέσως ότι πρόκειται για κάποιον ψεύτικο λογαριασμό. Όταν άνοιξα το μήνυμα, σοκαρίστηκα. Είδα φωτογραφίες που είχαμε τραβήξει με το αγόρι μου να έχουν σταλεί στο κινητό μου».

Η πρώτη κίνηση που έκανε η νεαρή ήταν να επικοινωνήσει με τον σύντροφό της.  «Ακόμη και σήμερα δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς αυτές οι φωτογραφίες υποκλάπηκαν και άρχισαν να διακινούνται» εξηγεί.

Προσπαθώντας να κρατήσει, όσο μπορούσε, την ψυχραιμία της, προχώρησε σε καταγγελία στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

«Αυθόρμητα ήθελα να απαντήσω σε αυτό το πρώτο μήνυμα, ήμουν εξοργισμένη. Ευτυχώς, κατάλαβα ότι θα ήταν μια λάθος κίνηση. Όταν απευθύνθηκα στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος δεν είχα ελπίδες ότι κάτι μπορεί να γίνει. Και δυστυχώς δεν διαψεύστηκα» αναφέρει η γυναίκα.

Όπως αναφέρει η ίδια, ακόμη και σήμερα είναι αδύνατον να εντοπιστούν τα ίχνη όσων διακινούν τις φωτογραφίες. «Είναι ένας τεράστιος κυκεώνας που ποτέ δεν μπόρεσα να κατανοήσω πλήρως. Για να εντοπιστούν τα ίχνη τους πρέπει η εταιρεία (Facebook) να δώσει άδεια άρσης του απορρήτου, κάτι το οποίο είναι αρκετά χρονοβόρο και με μεγάλη γραφειοκρατία. Αλλά και να εντοπιστεί ένας από όσους τις διακινούν, η πηγή που τροφοδοτεί το διαδίκτυο θα παραμένει άγνωστη. Είναι σαν να μάχεσαι μια γιγάντια Λερναία Ύδρα» εξηγεί.

«Δεν ντρέπομαι για αυτές τις φωτογραφίες. Είναι φωτογραφίες που ανταλλάζαμε με το αγόρι μου όταν βρισκόταν μακριά. Γιατί να ντραπώ γι’ αυτό; Ποιος δεν το έχει κάνει;» λέει και προσθέτει: «Φοβάμαι γιατί ξέρω ότι ζω σε μια μικρή πόλη και όσα και να εξηγώ εγώ, ο κόσμος πάντα θα σκέφτεται άλλα και θα με στιγματίζει, κι εμένα και την οικογένειά μου. Είναι άδικο να συμβαίνει αυτό, όχι μόνον σε εμένα, σε όλες τις κοπέλες. Είναι σαν να σε βιάζει κάποιος καθημερινά. Επί χρόνια ξυπνούσα και το πρώτο πράγμα που έκανα, πριν ανοίξω τα μάτια μου, ήταν να κοιτάω το κινητό μου για το πόσοι μου έχουν στείλει με μήνυμα φωτογραφίες μου» συγκλονίζει, μιλώντας για τον εφιάλτη που ζει.

«Έχω πάρει την απόφαση να μην τους χαρίσω τη ζωή μου»

«Τρόμαξα και ακόμη τρομάζω. Αλλά έχω πάρει την απόφαση να μην τους χαρίσω τη ζωή μου. Γιατί μέσα μου ξέρω πως δεν έκανα το παραμικρό κακό, δεν πείραξα κανέναν. Δε θα αφήσω ούτε τη δουλειά μου, ούτε τις συνήθειές μου, ούτε τις παρέες μου, ούτε θα κρυφτώ, επειδή κάποιοι θέλουν να παίξουν αυτό το άρρωστο παιχνίδι» τονίζει η νεαρή γυναίκα.

Για την ίδια, η ελπίδα ότι κάποιοι στιγμή θα βρεθούν οι εγκέφαλοι και οι συμμετέχοντες στο κύκλωμα έχει σβήσει. «Είναι αδιανόητο το 2022, σε τόσο ευαίσθητες υποθέσεις να μην υπάρχουν άμεσα αντανακλαστικά από τις Αρχές. Πιστεύω ότι αν ήθελαν θα είχαν εντοπίσει ποιος είναι αυτός που συλλέγει και διακινεί αυτό το υλικό. Στην εποχή που όλα καταγράφονται, όλοι παρακολουθούμαστε σε κάθε μας βήμα, κάθε κίνησή μας στο διαδίκτυο αφήνει αποτύπωμα, δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν μπορούν να εντοπιστούν αυτοί οι άνθρωποι» υποστηρίζει.

Η ίδια έχει αφήσει πίσω της τον φόβο και κοιτάει τη ζωή της κατάματα, χωρίς να αφήνει σκιές να την τρομάζουν. «Ξέρω ότι όσο δε δίνω χώρο μέσα μου σε όλο αυτό, κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα ξεθωριάσει και θα σβήσει» καταλήγει.

Όλη η επικαιρότητα