Εκπαίδευση

Με 160 νέους σπουδαστές ξεκινά η χρονιά στο ΤΕΙ Πύργου

tei_2.jpg

Περίπου 160 νέοι σπουδαστές προστέθηκαν στο τμήμα Διοίκησης Οικονομίας Επικοινωνίας Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων του ΤΕΙ Πύργου, όπως προέκυψε από τις ηλεκτρονικές εγγραφές.

Το τμήμα βαδίζει στον τρίτο χρόνο λειτουργίας του, και φέτος η χρονιά ξεκινά καλύτερα από ποτέ, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του προσωπικού και κόντρα στην προκλητική αδιαφορία της πλειονότητας των τοπικών φορέων.

Οι συμβάσεις του διδακτικού προσωπικού έχουν ανανεωθεί, το νέο πρόγραμμα σπουδών εγκρίθηκε, και τη Δευτέρα ξεκινούν κανονικά τα μαθήματα. Εν όψει της νέας χρονιάς, χθες το μεσημέρι η πρόεδρος του τμήματος, Αναστασία Ζαφειροπούλου-Μακρυγένη, πραγματοποίησε στην κεντρική αίθουσα ενημέρωση στους σπουδαστές και στις σπουδάστριες του 5ου εξαμήνου, δηλαδή σε αυτούς που πρωτομπήκαν στο τμήμα πρόπερσι, σχετικά με την κατεύθυνση που πρέπει να επιλέξουν φέτος, τη διαδικασία που θα πρέπει να εφαρμόσουν, καθώς και τα κριτήρια με τα οποία θα πρέπει να επιλέξουν την κατεύθυνση που θα ολοκληρώσουν.

Αρχίζουμε με αισιοδοξία το νέο ακαδημαϊκό εξάμηνο 2015-16. ‘Ηδη οι ηλεκτρονικές εγγραφές των νέων σπουδαστών ολοκληρώθηκαν με την εγγραφή 160 άτομων από τα 174, δηλαδή μιλάμε για 95%, που είναι μεγάλος αριθμός εγγεγραμμένων, οπότε καταλαβαίνουμε ότι ο πληθυσμός τμήματος αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο. Προσπαθούμε με το καινούργιο πρόγραμμα που εγκρίθηκε από την Κοσμητεία πρόσφατα, να τους δώσουμε όσο καλυτέρα μπορούμε εφόδια για τις προπτυχιακές σπουδές τους και να είναι ικανοί και να βγουν στην αγορά και να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές στο μέλλον όσοι το επιθυμήσουν» δήλωσε η κα Ζαφειροπούλου και πρόσθεσε ότι «οι τρεις κατευθύνσεις μας είναι πολύ δυναμικές, είναι για τον τουρισμό και τον πολιτισμό και την επικοινωνία βεβαίως, και οπωσδήποτε και οι τρεις κατευθύνσεις μας και η Μουσειολογεία, είναι όλες γύρω από τον πολιτισμό και τουρισμό και αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Ηλείας. Τα μουσεία, οι αρχαιολογικοί χώροι, για το Κατάκολο, τη φυσική ομορφιά, οτιδήποτε έχει σχέση με την προσέλκυση τουρισμού και τουριστών στην περιοχή μας που είναι και το μεγάλο μας ατού για τη χώρα, έστω και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της οικονομικής δυσπραγίας. Ευελπιστώ και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Fopan83@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα