Ελλάδα

Με 307 ωφελούμενους ενισχύθηκε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Συνολικά 307 ωφελούμενοι του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας εντάσσονται –μέσω του ΟΑΕΔ- για περίοδο οκτώ μηνών, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας καλωσόρισε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα τους ωφελούμενους του προγράμματος, ενώ αντίστοιχη συνάντηση έγινε το μεσημέρι και στην έδρα της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι. Σήμερα ο κ. Κατσιφάρας θα έχει συνάντηση με τους ωφελούμενους του προγράμματος από την ΠΕ Ηλείας, στις 12.30 το μεσημέρι, στο Διοικητήριο του Πύργου.

Στις συναντήσεις που έγιναν στην Πάτρα και στο Μεσολόγγι ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε ότι η Κοινωφελής Εργασία αποβλέπει στη στήριξη μακροχρονίως ανέργων και νέων επιστημόνων και στην επαντένταξη τους στην αγορά εργασίας. Παράλληλα, ενισχύει με προσωπικό, για περίοδο οκτώ μηνών, φορείς της Αυτοδιοίκησης σε συγκεκριμένους τομείς δράσης και στην υλοποίηση έργων με κομβική σημασία για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που υπάρχουν σε κάθε οικογένεια και κάθε πολίτη. Γνωρίζουμε τι σημαίνει η ανεργία και η αδυναμία πρόσβασης στην εργασία. Τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας δεν δίνουν οριστική λύση στο πρόβλημα, μια ανάσα δίνουν, που είναι όμως απαραίτητη ώστε να στηριχθούν συμπολίτες μας που έχουν βρεθεί στο φάσμα της ανεργίας» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας.

Πρόσθεσε, ότι για την υποδοχή των ωφελούμενων της Κοινωφελούς Εργασίας υπήρξε σωστή προετοιμασία από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας ώστε να διασταυρωθούν παραγωγικά οι πραγματικές ανάγκες των ανέργων, με τις αντίστοιχες των υπηρεσιών.

Όλη η επικαιρότητα