WEB tv Ηλεία Πολιτισμός

Με αγάπη… «Για τον Άγγελο» – Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της Άννας Κορτέση (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Αφιερωμένη στον αγώνα που δίνει ο 24χρονος Άγγελος Λαδάς από το Βαρθολομιό για να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια του μετά την ηλεκτροπληξία που υπέστη, ήταν η βραδιά που διοργανώθηκε το Σάββατο στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας όπου και παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της συγγραφέως Άννας Κορτέση.

Το βιβλίο τιτλοφορείται: «Για τον Άγγελο» και όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις διατίθενται για την αποθεραπεία του Άγγελου Λαδά, του νεαρού που άλλαξε η ζωή του από τη μια στιγμή στην άλλη.

Το Σάββατο ήταν όλοι εκεί για να στηρίξουν την προσπάθεια, για να ενθαρρύνουν την μητέρα του στον καθημερινό της αγώνα, για να επιβραβεύσουν και τη Άννα Κορτέση που ανέλαβε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία.

Με ευαισθησία

Στην κατάμεστη αίθουσα του Λαζαράκειου την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Συλλόγου παραπληγικών και κινητικά αναπήρων Νομού Ηλείας κ. Παντελής Παπαναγιώτου, ο οποίος επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τον αγώνα που δίνουν τα άτομα με αναπηρία. Αμέσως μετά τον λόγο πήρε η φιλόλογος κα Νάντια Νικολοπούλου, η οποία στάθηκε στο βιβλίο της Άννας Κορτέση και τον τρόπο που έχει αποτυπώσει τα συναισθήματα και τον πόνο αυτής της μάνας στο συγκεκριμένο βιβλίο.

Ακολούθησε η ψυχολόγος κα Έλενα Παναγούλια, η οποία μίλησε για τις θετικές επιδράσεις του εθελοντισμού. Παράλληλα, μέλη της Θεατρικής Ομάδας του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης του δήμου Ήλιδας, διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο, μεταφέροντας ουσιαστικά επί σκηνής ένα μικρό δραματοποιημένο δρώμενο, με την συμμετοχή και του ηθοποιού- τραγουδιστή κ. Παναγιώτη Πέττα, ο οποίος τραγούδησε τρία υπέροχα κομμάτια, αναδεικνύοντας το μεγαλείο της μάνας- αγωνίστριας που πασχίζει για το παιδί της.

Άλλωστε, ήταν άκρως συγκινητική η στιγμή που ανέβηκε στην σκηνή η μητέρα του Άγγελου, η κα Αλεξάνδρα, η οποία ευχαρίστησε την συγγραφέα και όλους όσους στηρίζουν το παιδί της και είπε χαρακτηριστικά ότι η ίδια πλέον έχει μόνο αγάπη να δώσει στο παιδί της με την στήριξη του κόσμου.

Η συγγραφέας του βιβλίου κα Άννα Κορτέση ευχαρίστησε θερμά όλους όσους βοήθησαν στην προσπάθεια και στην συνέχεια υπέγραψε βιβλία και συνομίλησε με όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Το βιβλίο ‘Για τον Άγγελο’ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ‘Fylatos Publishing’ .

Όλη η επικαιρότητα