Ελλάδα

«Με ανοιχτά αυτιά»: Όλοι στον δρόμο – Όλοι έτοιμοι για την ανατροπή

nikol.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη για την ανατροπή, και το επίκαιρο αίτημα που θα εκφράσει στις 27 Ιανουαρίου η μεγάλη συγκέντρωση των χιλιάδων τηλεθεατών της εκπομπής «Μ’ Ανοιχτά Αυτιά» εξέφρασε με τον ισχυρότερο δυνατό τρόπο και η σημερινή ανταπόκριση των τηλεθεατών στην εκπομπή «Μ’ Ανοιχτά Αυτιά» του Νίκου Νικολόπουλου και της Αμέλιας Αναστασάκη αλλά και η παρουσίαση των προβλημάτων όλων των κοινωνικών ομάδων που έχουν βγει στον δρόμο διεκδικώντας την επιβίωση τους, από τους ίδιους τους πολίτες .

Εκπαιδευτικοί, ιδιοκτήτες ακινήτων, αγρότες στήνουν ανάχωμα στην κυβέρνηση

 

Οι μηχανές των τρακτέρ έχουν ζεσταθεί για τα καλά και οι αγρότες που αρνούνται να ξεπουλήσουν την γη τους για να την κάνουν κάποιοι ξενοδοχεία τερατουργήματα καταστρέφοντας τις κοινόχρηστες παραλίες, δηλώνουν έτοιμοι να σταματήσουν στα οδοφράγματα, με τα τρακτέρ τους την λεηλασία τους. Μιλώντας στην εκπομπή «Μ’ Ανοιχτά Αυτιά» του τηλεοπτικού σταθμού «Ε», με τον Νίκο Νικολόπουλο και την συμπαρουσιάστρια του Αμέλια Αναστασάκη, ο κ. Γιώργος Ντισπυρακης Πρόεδρος Αγρ. Συλλόγων Τυμπακίου Κρήτης μίλησε για τους αγρότες όλης της Ελλάδας που είναι «επι ποδός πολέμου» και συντονίζουν τις δράσεις τους γυρνώντας από καφενείο σε καφενείο και ετοιμάζοντας την χωρίς καπελώματα, χωρίς αρχηγισμούς, απάντηση τους για να μην χάσουν την γη τους. Δίπλα τους και οι εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων που μαζί με τα παιδιά που αγωνιούν για το μέλλον τους και δεν έχουν να πληρώσουν ιδιωτικές σχολές αναγκάστηκαν σήμερα να κλείσουν την οδό Πειραιώς με την ελπίδα πως κάποιος από το Υπουργείο Παιδείας θα ακούσει τις αγωνίες τους, και πως οι 300 βουλευτές θα υπερψηφίσουν την τροπολογία, που μπήκε σε νομοσχέδιο του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης δίνοντας τους μικρή ανάσα ζωής. Το Σάββατο έκλεισαν το δικό τους ραντεβού οι ιδιοκτήτες ακινήτων ή όσοι νομίζουν πως κατέχουν ακίνητο αφού το δημόσιο έχει βάλει στο μάτι την περιουσία των Ελλήνων που δημιούργησαν με βάσανο και κόπο. Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο κ. Σ. Παραδιάς είναι τέτοια η επίθεση στην ιδιοκτησία που δεν υπολογίζουν την έκπτωση 50%, παρότι ο νόμος το προβλέπει, στον υπολογισμό του φόρου για τα νομιμοποιημένα υπόγεια, τις σοφίτες και τους εσωτερικούς εξώστες. Και σαν να μην έφτανε αυτό με τον νέο νόμο ο φόρος μεταβιβάσεων «περνάει» να τον πληρώσει ο πωλητής ενώ όπως είπε ο κ. Σ. Παραδιάς επιχειρούν με εγκυκλίους τύπου «κωλοτούμπας» να χρεώνουν  την  αντικειμενικη αξία,  αν είναι μεγαλυτερη από την εμπορική,  για να «κάψουν» τον πώλητη. Ο ίδιος μάλιστα απαντώντας σε σχόλιο του Νίκου Νικολόπουλου για το που το πάει η κυβέρνηση απάντησε, επικαλούμενος τον στίχο από το γνωστό τραγούδι, «Όλα τα καταλαβαίνω αλλά κάνω το κοροΐδο και σωπαίνω». Ο «χορός» των διαμαρτυριών όμως δεν κλείνει εδώ, ο κ. Γιώργος Δούκας Πρόεδρος Συλλόγων Περιπτερούχων κάλεσε τους βουλευτές να στηρίξουν τον κλάδο τους για εθνικούς λόγους και να μην τους καταστρέψουν υπερψηφίζοντας τον φόρο καπνικών προϊόντων.

Αποκάλυψη Ν.Νικολόπουλου για το πότε θα συλλάβουν τον Χ. Ξηρό

 Την αποκάλυψη πως ξέρουν πού βρίσκεται ο Χριστόδουλος Ξηρός και θα τον συλλάβουν  παραμονές των εκλογών για να παρουσιάσει επιτυχία η κυβέρνηση έκανε ο Ν. Νικολόπουλος που προκάλεσε μάλιστα όσους δεν τον πιστεύουν να κρατήσουν το βίντεο της εκπομπής.

Οι ξενιτεμένοι της Σαλαμίνας!

 Στο έλεος του Θεού βρίσκονται οι κάτοικοι της Σαλαμίνας όπως κατήγγειλε ο δημοσιογράφος, κ. Μ. Λανδράκης που περιέγραψε εικόνες που μοιάζουν να έρχονται από παραμεθόριο περιοχή αν και η Σαλαμίνα βρίσκεται μόλις μια ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Και όμως οι κάτοικοι της Σαλαμίνας περνούν έναν Γολγοθά ακόμα και για να αγοράσουν ένα παράβολο. Έξι ολόκληρες ώρες, και 10 – 12 ευρώ σε μεταφορικά για να αγοραστεί ένα παράβολο, συχνά μικρότερης αξίας κοστίζει στον κάθε κάτοικο της Σαλαμίνας η μετάβαση στην εφορία Δραπετσώνας αφού η Σαλαμίνα αποψιλώνεται από τις δημόσιες υπηρεσίες και σε λίγο δεν θα έχει ούτε γιατρούς.

Άλλαξες ταυτότητα; 100 Ευρώ χαράτσι!

 Εξωφρενικά και εξοντωτικά είναι τα χαράτσια που το Οικονομικό Επιτελείο βρίσκει για να παίρνει τα ελάχιστα λεφτά των Ελλήνων και να τα σκορπά σε Υπουργικούς Συμβούλους. Όπως κατήγγειλαν ο φοροτεχνικός κ. Δημήτρης Τσαμόπουλος και το στέλεχος του ΛΑΟΣ κ. Κ. Αιβαλιώτης αν ένας πολίτης που αγωνιά για το μεροκάματο αργήσει να δηλώσει ακόμα και την αλλαγή ταυτότητας στην εφορία θα χαρατσωθεί με πολλά μεροκάματα αφού θα πληρώσει 100 Ευρώ πρόστιμο, όπως και για πολλά άλλα την ώρα που με αποφάσεις της Διαύγειας, ο Δήμος Αθηναίων σκόρπισε   589.170 Ευρώ για αγιοβασιλιάτικα  στολίδια επειδή  «Η ΑΘΗΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ», 1200 Υπουργικοί Σύμβουλοι κοστίζουν 30 εκ Ευρώ και τα παιδιά του κόσμου τουρτουρίζουν στα σχολεία και δεν μπορούν να μάθουν γράμματα αλλά υπάρχουν 158.000 Ευρώ για να ζεσταίνονται στις Ανεξάρτητες Αρχές.

Όλη η επικαιρότητα