Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Με αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία στην Ε.Ο. Πύργου-Τριπόλεως

ekxioxistika.jpg

Διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Πύργου-Τριπόλεως, από το 10ο έως το 57ο χιλιόμετρο λόγω της έντονης χιονόπτωσης στην Αρκαδία.

Η κυκλοφορί αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα ύστερα από παρέμβαση εκχιονιστικών μηχανημάτων της Π.Ε. Αρκαδίας.

Η κυκλοφορία, όπως και στην Ε.Ο. Τρίπολης-Σπάρτης (από το 14ο χλμ), στην ΕΟ. Τρίπολης-Καλαμάτας (32,5ο χλμ έως το 42,5 χλμ) αλλά και σε όλη την Αρκαδία, απαιτεί χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Τα σοβαρότερα προβλήματα έχουν εντοπιστεί στη Γορτυνία και συγκεκριμένα στον Φάλανθο και στην ΔΕ Βαλτετσίου.

Το μεσημέρι αποκλείστηκε μια οικογένεια μεταξύ της Βυτίνας και του Χιονοδρομικού Μαινάλου, ωστόσο απεγκλωβίστηκε και πλέον βρίσκεται σε ασφαλές σημείο

Αποκλεισμένα παραμένουν δεκάδες χωριά λόγω της βαριάς χιονόπτωσης σε όλόκληρη την Αρκαδία και γίνεται προσπάθεια να ανοιχτούν οι δρόμοι. Από νωρίς το μεσημέρι παρατηρούνται και διακοπές ρεύματος , διάρκειας λίγων λεπτών, στα χωριά του ορεινού όγκου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας τόνισε πως η κατάσταση είναι δύσκολη και ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος στις μετακινήσεις, γι’ αυτό το λόγο προτείνει να μη γίνονται άσκοπες μετακινήσεις. Σύντομα αναμένεται να εκδοθεί και απαγορευτικό για το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου.

(Πληροφορίες από arcadiaportal.gr)

Όλη η επικαιρότητα