Ηλεία

Με αρκετό κόσμο η συγκέντρωση υπέρ του «ΟΧΙ» στον Πύργο

iatridi.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με αρκετό κόσμο, και παρουσία βουλευτών, φορέων, συλλόγων, συνδικαλιστών και ανθρώπων της νεολαίας, πραγματοποιήθηκε χθες στον Πύργο, στην πλατεία Ιατρίδη, η συγκέντρωση υπέρ του όχι στο δημοψήφισμα, υπέρ του όχι στην πρόταση των δανειστών.


Το κάλεσμα είχαν απευθύνει από κοινού ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες καλώντας το λαό της Ηλείας να εκφράσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αντίθεσή του, στα νέα μέτρα λιτότητας, που τόσα χρόνια δεν απέδωσαν τίποτα, αλλά αντίθετα οδήγησαν στην εξαθλίωση και στην καταπάτηση των δικαιωμάτων, απορυθμίζοντας την αγορά εργασίας.


Μιλώντας στο Patrisnews.com οι βουλευτές της κυβέρνησης και οι υπόλοιποι υποστηρικτές  του «ΟΧΙ», τόνισαν πως το «ΟΧΙ» είναι η επιλογή της αξιοπρέπειας του λαού μας, υπογραμμίζοντας πως δεν οδηγεί σε έξοδο από την Ευρώπη και το Ευρώ, όπως θέλουν κάποιο να ερμηνεύουν, αλλά σε ισχυροποίηση της διαπραγματευτικής θέσης της ελληνικής κυβέρνησης.


Τάκης Τσιλιμίγκρας, συντονιστής ΑΝΕΛ Ηλείας


Σήμερα δίνουμε ένα ηχηρό όχι προς όλες εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν τη χώρα μας κατεχόμενη. Θα αντισταθούμε όπως κάνουμε μια ζωή εμείς οι Έλληνες. Είμαστε μια χώρα που όπως λέει και η παροιμία «πετροβολάνε τη μηλιά που έχει μήλα», μας αγαπάνε τόσο πολύ φαίνεται! Θέλουμε να τους πούμε ότι δε θα μας επιβάλλεται αυτά που θέλετε εσείς. Στις 5 Ιουλίου το όχι θα είναι βροντερό και θα δώσει δυναμική στην κυβέρνηση, για καλύτερες διαπραγματεύσεις. Όποιος αντέχει στον πόλεμο κάθεται και όποιος δεν αντέχει φεύγει» είπε κλείνοντας για τους βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ που διαφοροποιήθηκαν χθες.


Μάκης Μπαλαούρας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ


Είναι ιστορικές οι στιγμές, ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει ελεύθερα και δε τα «τσιμπήσει» στα κανάλια της διαπλοκής, και στις σειρήνες που έρχονται από το εξωτερικό και βρίσκουν «μικροσειρήνες». Ο λαός θα προχωρήσει και θα διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον. Δε θα λυγίσουμε, θα προχωρήσουμε μπροστά. Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό του όχι τόσο μεγάλη δύναμη θα μας δώσει να διαπραγματευτούμε για αξιοπρέπεια και ανάπτυξη. Την επόμενη ώρα θα πάμε με ψηλά το φρόνημα, για διαπραγμάτευση εντός της Ευρώπης. Το capital control επεβλήθη από το εξωτερικό, παράτυπα. Είναι μια σπασμωδική κίνηση ενός συστήματος που θα ηττηθεί. Οι τράπεζες θα ανοίξουν Τρίτη-Τετάρτη το πολύ, ενώ δεν υπάρχει κανένα θέμα κουρέματος καταθέσεων.


Μάγδα Σπηλιοπούλου, μέλος της Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ


Οι ηθικοί αυτουργοί που μας οδήγησαν εδώ, δηλαδή ο Ντράγκι και η πολιτικοί του πατρώνες, το ευρωπαϊκό λόμπι που εξυπηρετεί τα συμφέροντα, των μεγάλων τραπεζών της Ευρώπης, να οδήγησαν να ζητήσουμε τη γνώμη του ελληνικού λαού γι’ αυτό που μας προτείνουν. Μας έφεραν εδώ με τις τράπεζες κλειστές, γιατί αυτοί τις έκλεισαν. Είναι δυστύχημα μια χώρα υποτίθεται ισότιμο μέλος της ευρωζώνης να έχει να αντιμετωπίσει αυτού του τύπου την ακραία επίθεση, από τους υποτιθέμενους εταίρους. Την Κυριακή να πούμε ένα βροντερό όχι, γιατί το σχέδιο τους θα φέρει πίκρα, βάσανα, δυστυχία, μειώσεις μισθών, ξεπούλημα της Ελλάδας. Ο κόσμος να πει ένα βροντερό όχι σε όσους λένε ευρώ ή δραχμή. Είναι σα να λένε ότι στην ευρωζώνη πρέπει να ζούμε με «λοιμούς και καταποντισμούς».


Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ


Εδώ και πέντε μήνες, η κυβέρνησή μας δίνει μια δύσκολη μάχη, για την αξιοπρέπεια του λαού μας. Πιστεύαμε ότι είχαμε να κάνουμε με την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας. Αντ’ αυτού έχουμε προσκρούσει σε ακραίες απαιτήσει των δανειστών, οι οποίοι απαιτούν, να συνεχιστεί η τραγωδία της τελευταίας πενταετίας, για απεριόριστο χρονικό διάστημα. Η μόνη απάντηση που έχουμε να δώσουμε, σε όλους αυτούς, είναι ένα ισχυρό όχι, ένα όχι για την αξιοπρέπεια, ένα όχι για τα παιδιά μας.



Γιάννης Παπασταφίδας, μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ


Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε το παλιό σύστημα, που έχει βάλει όλες του τις δυνάμεις, στο να επηρεάσει τη γνώμη του κόσμου, αλλά ο κόσμος έχει φτάσει σε ένα επίπεδο που έχει καταλάβει ότι τις πολιτικές αυτές που έρχονται απ’ έξω πρέπει να τις σταματήσει εδώ. Γι’ αυτό την Κυριακή θα πει ένα μεγάλο όχι. Το μόνο που έχω να σχολιάσω είναι πολιτικές νεκραναστάσεις και η φίμωση των πολιτών. Αλλά ο λαός μας δε φοβάται, έχει αλλάξει στρατόπεδο ο φόβος. Θα νικήσει η δημοκρατία.



Νίκος Ορφανός, πρόεδρος Εργατικού Κέντρο Πύργου


Εμείς πιστεύουμε ότι ένα δυνατό όχι, θα δώσει δύναμη στην κυβέρνηση για να μπορέσει να διαπραγματευτεί αυτά που δεν μπορούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις να φέρουν εις πέρας. Βλέπουμε ότι εξωτερικοί και εσωτερικοί «βαρόνοι» που κατέστρεψαν την Ελλάδα βλέπουμε να επιμένουν στο ναι. Για το καλό του ελληνικού λαού; Αυτοί που έφεραν σε άθλια κατάσταση, μας λένε τι θα ψηφίσουμε. Του λέμε όχι για να μπορέσει ο Αλέξης Τσίπρας, να πάει στην Ευρώπη, ώστε να γλιτώσει την Ελλάδα απ’ την καταστροφή.

Βασίλης Βασιλειάδης, γραμματέας ΕΛΜΕ Ηλείας


Καλούμε τον κόσμο να δώσει ένα βροντερό όχι στην κάλπη του δημοψηφίσματος, για να μπει ένα τέλος σ’ αυτά τα πεντέμισι χρόνια λιτότητας, λεηλασίας, του εθνικού και λαϊκού πλούτου, από το ντόπιο και το ξένο κατεστημένο. Νομίζω είναι ευκαιρία, δεν είχαμε ποτέ τα προηγούμενα 40 χρόνια ο λαός να μιλήσει ξεκάθαρα για ένα θέμα. Δεν έγινε τίποτα ούτε όταν μπήκαμε στην ΕΕ, ούτε όταν ήρθαν τα μνημόνια, ούτε όταν αποφασίστηκε η είσοδος στην ΟΝΕ. Τώρα έχοντας την εμπειρία της μνημονιακής λεηλασίας μπορεί ο λαός να δώσει ένα ξεκάθαρο όχι το οποίο, στη συνέχεια μπορούμε να πατήσουμε, και να οδηγηθούμε σε νέους αγώνες.

Όλη η επικαιρότητα