Ποδόσφαιρο

Με Μπάγερν Μονάχου, Τότεναμ και Ερυθρό Αστέρα ο Ολυμπιακός στο Champions League

Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο «Γκριμάλντι Φόρουμ» του Μονακό η κλήρωση για τη φάση των ομίλων του Champions League, με τον Ολυμπιακό, που είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας, να μαθαίνει τους τρεις αντιπάλους του. Αυτοί είναι από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας η Μπάγερν Μονάχου, από το δεύτερο η Τότεναμ και από το τέταρτο ο Ερυθρός Αστέρας.

Συνολικά 32 ομάδες μπήκαν στη διαδικασία της κλήρωσης, με τους «ερυθρόλευκους» να είχαν τοποθετηθεί στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας. Έτσι, ήταν δεδομένο πως θα απέφευγαν μια από τις Λυών, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Ζάλτσμπουργκ, Κλαμπ Μπριζ, Βαλένθια, Ίντερ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Μάλιστα, αυτή είναι η 19η φορά που βρίσκονται σε φάση ομίλων, κάτι που τους κατατάσσει στην έβδομη θέση της σχετικής λίστας.

Από τις 32 ομάδες των ομίλων, οι 26 πήραν την πρόκριση μέσω των πρωταθλημάτων τους, ενώ τα άλλα έξι εισιτήρια δόθηκαν μέσω των προκριματικών αγώνων. Μαζί με τον Ολυμπιακό, από τη διαδικασία αυτή πέρασαν οι Άγιαξ, Κλαμπ Μπριζ, Ντίναμο Ζάγκρεμπ, Σλάβια Πράγας και Ερυθρός Αστέρας.

Η διαδικασία της κλήρωσης πραγματοποιήθηκε από τους Γουέλσι Σνάιντερ και Πετρ Τσεχ. Ο τελικός της τρέχουσας διοργάνωσης θα γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο της Κωνσταντινούπολης, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε ο μυθικός τελικός μεταξύ Λίβερπουλ και Μίλαν το 2005.

Μεταξύ των όσων έγιναν στο περιθώριο της διαδικασίας, ο Ερίκ Καντονά βραβεύτηκε για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο και την κοινωνία. Ο Χαμίτ Άλτιντοπ ήταν ο άνθρωπος που πήγε μέσα στην αίθουσα το κύπελλο του Champions League, ως ο πρεσβευτής του τελικού στις 30 Μαΐου.

Αναλυτικά οι οκτώ όμιλοι

1ος Όμιλος

Παρί Σεν Ζερμέν

Ρεάλ Μαδρίτης

Κλαμπ Μπριζ

2ος Όμιλος

Μπάγερν Μονάχου

Τότεναμ

Ολυμπιακός

Ερυθρός Αστέρας

3ος Όμιλος

Μάντσεστερ Σίτι

Σαχτάρ Ντόνετσκ

Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Αταλάντα

4ος Όμιλος

Γιουβέντους

Ατλέτικο Μαδρίτης

Μπάγερ Λεβερκούζεν

Λοκομοτίβ Μόσχας

5ος Όμιλος

Λίβερπουλ

Νάπολι

Ζάλτσμπουργκ

Γκενκ

6ος Όμιλος

Μπαρτσελόνα

Μπορούσια Ντόρτμουντ

Ίντερ

Σλάβια Πράγας

7ος Όμιλος

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης

Μπενφίκα

Λυών

Λειψία

8ος Όμιλος

Τσέλσι

Άγιαξ

Βαλένθια

Λιλ

via

Όλη η επικαιρότητα