Ηλεία Πολιτική

Με δυνατή τετράδα η Δυτ. Ελλάδα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – Τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα και οι πρωτιές στην εκλογική διαδικασία της περασμένης Κυριακής.
Ακούστε το άρθρο

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα και οι πρωτιές στην εκλογική διαδικασία της περασμένης Κυριακής τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο για το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων να αναδεικνύει τα άτομα που θα απαρτίζουν την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Από τα αποτελέσματα δε θα μπορούσε να μην υπάρχει και ηλειακό ενδιαφέρον, αφού οι Ηλείοι εκπρόσωποι στην Κεντρική Επιτροπή θα είναι συνολικά πέντε.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας στη Δυτική Ελλάδα ανέδειξε τα 20 πρόσωπα που θα απαρτίζουν την Κεντρική Επιτροπή από την περιφέρειά μας. Πρώτος αναδείχθηκε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θάνος Μωραΐτης, ενώ πίσω του βρέθηκαν οι Μίλτος Ζαμπάρας, Σία Αναγνωστοπούλου και ο Ηλείος Διονύσιος Καλαματιανός. Ακολούθησαν οι Μιχάλης Σιδηρόπουλος, Μάκης Θεοφιλάτος, Κώστας Ταφλανίδης, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Ιωάννα Λάγιου, Μαρία Τριανταφύλλου, Βασιλική Δεσποτοπούλου, Ελένη Συμεωνίδου, Ηρώ Ζαβογιάννη και Σοφία Σιδέρη. Στις θέσεις από 15 έως 17 βρέθηκαν τρεις Ηλείοι, οι Βικτώρια Βασιλοπούλου, Ανδριάννα Λάκκα και Σπύρος Λαμπρινός. Την 20αδα συμπλήρωσαν οι Γεώργιος Κυριακόπουλος, Κωνσταντίνος Βουκελάτος και Γιώτα Παναγιωτοπούλου.

Να σημειωθεί πως στην Κεντρική Επιτροπή θα συμμετέχει και ο εξ Ηλείας καταγόμενος Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος επέλεξε την Περιφέρεια Αττικής και βρέθηκε στην 113η θέση των συνολικά 150 εκλεκτών που ανέδειξε η συγκεκριμένη Περιφέρεια.

Οι «τυχεροί» Αττικής και Πελοποννήσου

Από την Αττική επιλέχθηκαν οι μισοί από τους 300 εκλεκτούς που θα σχηματίσουν την Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος. Η πρωτιά της πρώην Υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού δεν ανήκει σε καμία τάση. Η επιλογή της χαρακτηρίζεται ως πολιτική επιλογή – και όχι επιλογή συσχετισμών- καθώς όπως λένε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης η βάση του κόμματος έστειλε ένα μήνυμα ότι επιβραβεύει την νέα γενιά που πρωτοστατεί στα κοινωνικά θέματα. Το ίδιο μήνυμα περιλαμβάνει και η εκλογή του εργατολόγου Διονύση Τεμπονέρα στην 3η θέση, ο οποίος έχει διακριθεί για τις παρεμβάσεις του στα εργασιακά θέματα. Φυσικά ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η εκλογή της Ρένας Δούρου και του Νίκου Παππά στην δεύτερη και τέταρτη θέση αντίστοιχα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η εκλογή τριών πασοκεγενών στη πρώτη δεκάδα της ΚΕ καθώς ο Χρήστος Σπίρτζης βρίσκεται στην θέση 5η θέση, ο Γιάννης Ραγκούσης στην 6η και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στην 7η. Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Νάσος Ηλιόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης και Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στην περιφέρεια της Πελοποννήσου, οι δέκα εκλεκτοί είναι οι Αλέξης Χαρίτσης, Σταύρος Αραχωβίτης, Γιάννης Δεδές, Φάνης Κουρεμπές, Χρήστος Στάικος, Παναγιώτης Στέφανος, Αγγελίνα Χατζοπούλου, Γιώργος Ψυχογιός, Στέλλα Καρλαύτη και Παναγιώτα Κοζομπόλη

Με βάση το σχεδιασμό της Κουμουνδούρου, η νέα Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει στις 28 Μαΐου, ενώ το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι συζητήσεις για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Όλη η επικαιρότητα