Αθλητισμός

Με εκπλήξεις οι πρώτοι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας!

psaxna.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Σκούρα» τα βρήκαν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ, καθώς καμία δεν κατάφερε να πάρει την νίκη κόντρα σε ομάδες της Β’ Εθνικής.

Ήττες για Λεβαδειακό, Πανθρακικό και Βέροια, «λευκή» εντός έδρας ισοπαλία για τον ΠΑΣ! 

 

Ηρακλής Ψαχνών-Βέροια 3-1
Κατώτερη των περιστάσεων παρουσιάστηκε η ομάδα της Βέροιας, η οποία γνώρισε βαριά ήττα από τον Ηρακλή Ψαχνών με σκορ 3-1, το οποίο μάλιστα την κολακεύει, καθώς οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν πετύχει κι άλλα τέρματα. 

Το σκορ για την ομάδα της Εύβοιας άνοιξε στο 36′ ο Κρητικός, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ ο ίδιος  με εντυπωσιακό ψαλιδάκι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 53′. 

Η «Βασίλισσα του Βορρά» προσπάθησε να αντιδράσει και κατάφερε να απειλήσει με καλό σουτ του Ρίος που σταμάτησε στο δοκάρι. Ότι δε  πέτυχε αυτός όμως, το πέτυχε ο Μάνος, που με κεφαλιά μείωσε για την Βέροια. 

Ο Ηρακλής όμως δεν πτοήθηκε, καθώς είχε απάντηση και με σουτ του Κοιλιάρα πήρε εκ νέου το προβάδισμα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα είχε και αυτή δοκάρι, σε μία φάση που θα μπορούσε να δώσει μεγαλύτερη διάσταση στο σκορ και να κλειδώσει από τώρα την πρόκριση. 

Ηρακλής Ψαχνών (Γιώργος Λάμπρου): Πουρής, Στουρνάρας, Τζανής, Παλαιολόγου, Μπακομήτρος, Τσιμόντζι, Κοιλιάρας, Γκμπακουιντί (67′ Ντελέκος), Κρητικός (85′ Νικολόπουλος), Επιτροπάκης (72′ λ.τ Λάμπρου), Φοντακάρο.

Βέροια (Τον Καάεν): Λόπεζ, Μπαργκάν, Ορέστες (46′ Τσιμογιάννης), Όστοϊτς, Παυλίδης, Μάνος, Αποστολόπουλος, Ντε Κόστα, Οικονόμου, Σισοκό, Σεγκούντο.

Αστέρας Μαγούλας-Λεβαδειακός 2-1 
Το.. αστέρι έλαμψε στην Ελευσίνα, καθώς η Μαγούλα κατάφερε να επικρατήσει του Λεβαδειακού με 2-1, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή για τα δεδομένα εμφάνιση. 

Οι πολλές αλλαγές επηρέασαν τους Βοιωτούς, που δεν κατάφεραν να κοντράρουν μία ομάδα κατώτερη και ανέτοιμη, γνωρίζοντας έτσι την ήττα. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γρήγορο γκολ, αφού ο Έβερτ στην πρώτη φάση του αγώνα κατάφερε να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του και να κόψει τον… αέρα του Λεβαδειακού. 

Οι γηπεδούχοι πίεσαν και κατάφεραν να πάρουν αέρα δύο τερμάτων, καθώς ο Κάστρο ευστόχησε σε χτύπημα πέναλτι και διπλασίασε τα τέρματα του Αστέρα. Οι φιλοξενούμενοι, το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Ροτζέιρο, κάτι που ενδέχεται να τους βοηθήσει αρκετά στον επαναληπτικό, αν φυσικά παρουσιαστούν πιο σοβαροί από ότι σήμερα. 

Αστέρας Μαγούλας (Αντώνης Πριόνας): Κασμερίδης, Κοτίτσας, Πολίτης, Έβερετ, Κάστρο, Γκόγκας, Στρατομήτρος, Νόνης, Ντιέγκο, Καπουράνης, Πινέιρο.

Λεβαδειακός (Τάκης Λεμονής): Πρζιρόφσκι, Νικολάκης, Ιωαννίδης (46′ Λυκογιάννης), Πετράτσι, Μάρτινς, Μπούστο, Κονέ, Ροτζέριο, Σανκινέτι, Βασιλείου, Γιάντσης (46′ Ορτέγκα).

ΠΑΣ Γιάννινα-Αιγινιακός 0-0
Κακή εμφάνιση πραγματοποίησε η ομάδα του ΠΑΣ, η οποία φιλοξένησε τον Αιγινιακό και δεν κατάφερε να πάρει την νίκη, αφού κόλλησε στο μηδέν και παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία. Μάλιστα, το σκορ αυτό μάλλον κολακεύει τον «Άγιαξ της Ηπείρου», καθώς οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πίεσαν και έφτασαν πιο κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος. 

Ειδικά στο πρώτο μέρος, ο Αιγινιακός έπιασε καλή απόδοση, κάτι που μαρτυρούν και οι τελικές, που έφτασαν να είναι 4(3) με τον ΠΑΣ να μην έχει κάνει ούτε μία, λίγο πριν την ανάπαυλα. Στην επανάληψη, η είσοδος των Τσάβες και Τσουκαλά άλλαξε κάπως την εικόνα, αυτό όμως δεν ήταν αρκετό, αφού οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν τους χώρους και κατάφεραν να πάρουν την ισοπαλία.
 
ΠΑΣ Γιάννινα (Σάββας Παντελίδης): Σωτηρίου, Στρούνα, Ρουμπουλάκου, Μπέριος, Σκόνδρας, Κεϊτά, Αυγενικού (58′ Τσουκαλάς), Βίλα, Βινσέντο (46′ Τσάβες), Κοροβέσης, Γιάκος (46′ Ίλιτς).

Αιγινιακός (Γιώργος Χατζάρας): Τόλιος, Κιβρακίδης (68′ Πετκάκης), Σαμαράς, Δήμου, Γιαζιτζόγλου, Φαμπίνιο (65′ Ζούρκος), Φερνάντες, Χατζής, Καρακατσάνης, Μιτροφ (46′ Μιλόσκοβιτς), Σίκιμιτς.

Νίκη Βόλου-Πανθρακικός 2-1
Ανατροπή και νίκη για την… Νίκη, η οποία δικαίωσε το όνομά της και επικράτησε του Πανθρακικού με 2-1. Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Ρομέου στο 12′, όμως οι μπλε δεν πτοήθηκαν. 

Πίεσαν αρκετά και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση, με κεφαλιά του Ισαακ, μετά από ωραία σέντρα του Γέσιτς, πέντε λεπτά πριν την ανάπαυλα. Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν και πάλι τον έλεγχο, κάτι που δεν άφησαν να περάσει ανεκμετάλλευτο. Με δράστη και πάλι τον Ισαακ, που ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, κατάφερε να βρει και πάλι δίχτυα και να ολοκληρώσει την ανατροπή για την ομάδα του. 

Νίκη Βόλου (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Αποστολίδης, Ζουλιώτης, Σοϊλέδης, Ρεπετσάς, Γιώτας, Μπακάλης, Ακασού (62′ Σεϊμάν), Γέσιτς (72′ Μπιτσάκος), Μανουσάκης (46′ λ.τ Ανιέτε), Ισαάκ, Τζιώρας.

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Σέρεμετ, Ντιόγκο, Μίκουλιτς, Τριανταφύλλου, Πόποβιτς, Zεκίνια, Χρήστου (57′ Παπαγεωργίου), Ρομέου, Κατσικόκερης (57′ Κάσες), Ζος, Σκλιοπίδης.

Πηγή: gazzetta.gr

Όλη η επικαιρότητα