Αχαϊα

Με αίμα «βάφτηκε» ξανά η Πατρών – Πύργου: Δύο καθηγητές νεκροί σε τροχαίο, επέστρεφαν από το ΓΕΛ Λεχαινών (vid)

Η μοίρα έμελλε να παίξει το πιο άσχημο παιχνίδι στους εκπαιδευτικούς που επέστρεφαν στην Πάτρα..

Και οι δύο νεκροί του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε στο 17ο χιλιόμετρο της Πατρών Πύργου στο ύψος των Καμινίων είναι καθηγητές από την Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, νεκρός είναι ο 50χρονος οδηγός του οχήματος Δημήτρης Βασιλακόπουλος Καθηγητής Φυσικής και ο συνοδηγός του επίσης δάσκαλος Νικόλαος Ρόδης, Μαθηματικός…

Ευτυχώς δεν φαίνεται να διατρέχουν κίνδυνο οι δύο συνεπιβάτες τους η Χριστίνα Γκουρνέλου και ο Αναστάσιος Μπούσσιας που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της Κάτω Αχαΐας.

Οι εκπαιδευτικοί επέστρεφαν στην Πάτρα, από το Γενικό Λύκειο Λεχαινών όπου υπηρετούσαν ενώ μέσα στο όχημα που έσπασε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα της Εθνικής οδού, χτύπησε κολώνα της ΔΕΗ και προσγειώθηκε σε παράδρομο, βρέθηκαν εκπαιδευτικά βιβλία.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες της Ανδραβίδας και της Κυλλήνης αύριο Τρίτη ως ένδειξη πένθους για το θάνατο των δύο εκπαιδευτικών.

Η εκπαιδευτική κοινότητα
πενθεί και φωνάζει –
“Όχι άλλο αίμα συναδέλφων”

“Εμείς οι εκπαιδευτικοί διανύουμε καθημερινά πάρα πολλά χιλιόμετρα για να πάμε στο σχολείο, τρέχουμε από νομό σε νομό για να καλύψουμε τα κενά της εκπαίδευσης, διορισμένοι και αδιόριστοι, βάζουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας, πηγαίνουμε ακόμη και σε διαφορετικά σχολεία την ίδια ημέρα… Στη συγκεκριμένη διαδρομή έχουμε χάσει πολλούς συναδέλφους…θρηνούμε πάλι..ως πότε;;;;;”.

Η κραυγή αγωνίας ανήκει στην εκπαιδευτικό Άντα Γκοτσούλια. “Δύο νεκροί συνάδελφοι και δύο σοβαρά στη καρμανιόλα της Ελλάδας. Πατρινοί, Καθηγητές σε Λύκειο της Ηλείας. Το φτωχό μεροκάματο του τρόμου”, γράφει ο εκπαιδευτικός Θεοχάρης Μασσαράς. Η εκπαιδευτική κοινότητα πενθεί και φωνάζει! “Όχι άλλο αίμα συναδέλφων”. Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των εκπαιδευτών που κάθε μέρα, πρωί – μεσημέρι, μόνοι τους ή με παρέες συναδέλφων (απαραίτητη είναι και η οικονομία στη βενζίνη) διέρχονται την “καρμανιόλα” της Πατρών – Πύργου. “Κάνουμε τον Σταυρό μας και μπαίνουμε στα αυτοκίνητα…”, μας μεταφέρει νηπιαγωγός που διδάσκει σε ορεινή περιοχή της Αχαΐας. “Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά…Και είχα πει φέτος ότι ήρθα πιο κοντά από την Ηλεία σε χωριό της Αχαΐας αλλά και πάλι τρέμω στο δρόμο…”, συμπληρώνει νεαρή εκπαιδευτικός. “Αυτές οι τοποθετήσεις είναι λες και είναι τιμωρητικές”, παρεμβαίνει ένας συνάδελφός τους. Μάλιστα όπως μας αναφέρουν εκπαιδευτικοί από την Πάτρα, προτιμούν να δηλώνουν περιοχές της Αιγιάλειας, πολύ πιο μακρινές και με μεγαλύτερο κόστος (διόδια), παρά αυτές που συνδέονται με την Πατρών – Πύργου! “Πολυδάπανος δρόμος, αλλά πιο ασφαλής”, συμπληρώνουν.

Όλη η επικαιρότητα