Αθλητισμός Ηλεία

Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η μεγάλη διοργάνωση beach volley που έγινε στην Αρχ. Ολυμπία

Με εντυπωσιακό τρόπο, όπως άλλωστε του άξιζε, ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου το Olympia Masters, η μεγάλη διοργάνωση beach volley, που φιλοξενήθηκε για τρεις μέρες στην Αρχ. Ολυμπία.

Εκατοντάδες θεατές παρακολούθησαν το Σάββατο τους δυο τελικούς, όπου στους άνδρες ο εβρίτης Βασίλης Μούχλιας και ο κρητικός Γιώργος Μιχελάκης και στις γυναίκες η Πένυ Καραγκούνη και η Αλίκη Σπηλιωτοπούλου κατέκτησαν την πρώτη θέση.

Ο Βασίλης Μούχλιας και ο Γιώργος Μιχελάκης νίκησαν τους Θρακιώτες Ραφαήλ Μπανιώτη/Γιώργο Τερζόγλου με 2-0 (21-14, 21-14) σετ, ενώ οι Πένυ Καραγκούνη και η Αλίκη Σπηλιωτοπούλου νίκησαν επίσης με 2-0 (21-13, 21-18) τις Ιφιγένεια Σαμπάτη/Τατιάνα Μολδοβανίδη.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Μετά το τέλος των αγώνων οι πρωταγωνιστές του Olympia Masters μίλησαν για την επιτυχία τους.

«Απίστευτο συναίσθημα. Μπήκαμε συγκεντρωμένοι, χωρίς άγχος και μας βγήκε το παιχνίδι. Το χρυσό μετάλλιο μας δίνει κίνητρο και για την συνέχεια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος» δήλωσε με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του ο Γιώργος Μιχελάκης και ο συμπαίκτης του Βασίλης Μούχλιας συμπλήρωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και το θέλαμε πολύ. Όσο περνάει ο καιρός παίζουμε καλύτερα και η πρώτη θέση ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων».

Η Αλίκη Σπηλιωτοπούλου από την πλευρά της τόνισε πως :

«Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή και ο συμβολισμός της Αρχαίας Ολυμπίας βοηθάει στο να πάει μπροστά το άθλημα. Είμαστε χαρούμενες για την πρώτη θέση και στόχος είναι να συνεχίσουμε έτσι και στο Αντίρριο», ενώ η Πένυ Καραγκούνη πρόσθεσε :

«Είναι πολύ καλή η κίνηση της Ομοσπονδίας να διοργανώνει τουρνουά σε μέρη όπως η Αρχαία Ολυμπία. Είναι ένας ιστορικός χώρος και πρέπει να τον τιμάμε με την παρουσία μας. Θα μπορούσε να είχε λίγο περισσότερο κόσμο και ελπίζω του χρόνου να είναι ακόμα καλύτερα».

Τα αποτελέσματα στους ημιτελικούς και στους τελικούς

Άνδρες

Ημιτελικά

Μπανιώτης/Τερζόγλου – Ευγενίδης/Κιμπλ 2-0 (21-15, 21-14)

Δημητριάδης/Σακόγλου – Μιχελάκης/Μούχλιας 1-2 (21-19, 06-21, 06-15)

Τελικός

Μπανιώτης/Τερζόγλου – Μιχελάκης/Μούχλιας 0-2 (14-21, 14-21)

Γυναίκες

Ημιτελικά

Μυρίλα/Σαριδάκη – Μολδοβανίδη/Σαμπάτη 0-2 (16-21, 19-21)

Καραγκούνη/Σπηλιωτοπούλου – Μάτιου/Μπάκα 2-1 (19-21, 21-19, 15-10)

Τελικός

Μολδοβανίδη/Σαμπάτη – Καραγκούνη/Σπηλιωτοπούλου 0-2 (13-21, 18-21)

 

Χρώμα από Αρχαία Ελλάδα στις απονομές 

Στα ιερά χώματα της Αρχαίας Ολυμπίας εκεί όπου γεννήθηκε ο αθλητισμός και ο Ολυμπισμός ολοκληρώθηκε το τρίτο τουρνουά Masters του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Volley, το οποίο είχε συμβολική σημασία καθώς ήταν το πρώτο τουρνουά στην άμμο που πραγματοποιείται στον ιστορικό αυτό τόπο.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας σε συνεργασία με τον Α.Ο. Ολυμπιονίκη αναπαρέστησαν τις απονομές όπως στην Αρχαία Ελλάδα, με τις ιέρειες να απονέμουν στους νικητές τον κότινο, το ιερό στεφάνι ελιάς. Ο κότινος καθιερώθηκε ως έπαθλο για τους νικητές από τον Ίφιτο τον βασιλιά της Ηλείας ύστερα από χρησμό που του δόθηκε από το μαντείο των Δελφών για να ενθαρρύνει τους αθλητές να συμμετέχουν.

Γιώργος Γεωργιόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας):

«Απόλυτα επιτυχημένοι οι αγώνες»

 

«Οι αγώνες ήταν σίγουρα απόλυτα επιτυχημένοι και πιστεύω ότι χρόνο με τον χρόνο θα γίνονται και καλύτεροι. Δείξαμε ότι στην Αρχ. Ολυμπία και σε όλη την Ηλεία μπορούν να γίνονται μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και αυτό θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε και στο μέλλον».

 

 

Νεκτάριος Χαλβατζής (Γενικός Γραμματέας Ε.Ο.ΠΕ.):

«Θέλουμε να φέρουμε διεθνείς αγώνες»

 

«Όλα πήγαν πολύ καλά και σίγουρα του χρόνου και τα επόμενα χρόνια οι αγώνες θα είναι ακόμη καλύτεροι. Παρά τα προβλήματα που είχαμε στην αρχή, καταφέραμε να κάνουμε πολύ καλούς αγώνες και πιστεύω ότι ο κόσμος ευχαριστήθηκε θέαμα. Θέλουμε να φέρουμε διεθνείς αγώνες στην Αρχ. Ολυμπία και γενικά στην Ηλεία και σύντομα θα αποφασίσουμε μαζί με την περιφέρεια και τον δήμο για τις επόμενες διοργανώσεις που θα γίνουν σε αυτόν τον ιερό τόπο».

Όλη η επικαιρότητα