Ηλεία

Με επιτυχία διεξήχθησαν οι μαθητικές συναυλίες του Ελληνικού Ωδείου Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Σε χαρούμενο κλίμα  διεξήχθηκαν  οι Μαθητικές Συναυλίες του Ελληνικού Ωδείου, Παραρτήματος Πύργου, την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 στο δημοτικό θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ ολοκληρώνοντας μελωδικά την σχολική χρονιά!

Παρότι η θερμοκρασίες ήταν υψηλές και οι παραλίες δεν ήταν μακριά, εντούτοις όλοι οι μικροί σπουδαστές ήταν συνεπείς στο ραντεβού τους για τις πρόβες και τις συναυλίες στις δύο μουσικές βραδιές, γεμίζοντας τον γνώριμο χώρο του θεάτρου με αρμονικές μελωδίες και χαρούμενες νότες.

Την πρόοδό τους παρουσίασαν τόσο οι μικρότεροι σπουδαστές προσχολικής και πρώιμης σχολικής ηλικίας που παρακολουθούν μαθήματα προπαιδείας στο πιάνο, όσο και σπουδαστές όλων των επιπέδων αποδίδοντας κλασικά, παραδοσιακά και σύγχρονα έργα, στο πιάνο, την κιθάρα, το φλάουτο, το βιολί, το μπουζούκι, το τραγούδι. 

Η πανδημία που για σχεδόν δύο χρονιές στέρησε από τα παιδιά την ευκαιρία και την χαρά να συμμετέχουν σε ανοιχτές συναυλίες, δεν στάθηκε ικανή να τα απομακρύνει από τη μουσική τους εκπαίδευση. Η προσήλωσή τους στην αγαπημένη τους ασχολία, η συνεχής μελέτη τους και η φροντίδα των καθηγητών του Ελληνικού Ωδείου Πύργου -Μουσικού Συλλόγου ΟΡΦΕΥΣ, τα βοήθησαν να συνεχίσουν ομαλά τις σπουδές τους και να παρουσιάσουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. 

Την καλλιτεχνική επιμέλεια των Μαθητικών Συναυλιών όπως και την καλλιτεχνική Διεύθυνση του Ωδείου και των προγραμμάτων σπουδών του, έχει ο Θοδωρής Παναγόπουλος, μουσικός, συνθέτης, μαέστρος και καθηγητής κιθάρας του Ωδείου.        

Ο κ. Παναγόπουλος χαιρέτησε την έναρξη και την λήξη των μαθητικών συναυλιών τονίζοντας σε αυτές την σημασία του εορτασμού των 90 χρόνων του Ωδείου-Σωματείου, αλλά και την ψυχοθεραπευτική ικανότητα που έχει η μουσική στη ζωή μας. 

Οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι τους ήταν εκεί για να χειροκροτήσουν την προσπάθεια μιας ολόκληρης χρονιάς, να συγχαρούν τους άξιους δασκάλους τους, καταξιωμένους καθηγητές μουσικής του Ελληνικού Ωδείου και να μοιραστούν ευχές και χειροποίητα κεράσματα στο τέλος κάθε βραδιάς. 

Τις συναυλίες παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον ο Πρόεδρος και τα μέλη του Μουσικού Συλλόγου ΟΡΦΕΥΣ, που θαύμασαν και επαίνεσαν την απόδοση των σπουδαστών του Ωδείου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου. 

Η υπόσχεση για την επόμενη συνάντηση δόθηκε για τον Σεπτέμβρη ώστε όλοι, σπουδαστές, γονείς, καθηγητές και η μεγάλη οικογένεια του Ωδείου να ξεκινήσουν ξεκούραστοι τη νέα σχολική χρονιά, με δύναμη και αισιοδοξία.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διοικητικός Διευθυντής του Ωδείου Γιώργος Γεωργόπουλος, τα μέλη του Δ.Σ., ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής καθώς και το προσωπικό του Ελληνικού Ωδείου Πύργου ευχαριστούν όλους για τη συμμετοχή τους, εύχονται ένα καλό και αμέριμνο καλοκαίρι και προετοιμάζονται για τις δράσεις εορτασμού των 90 χρόνων συνεχούς λειτουργίας και προσφοράς του Μουσικού Συλλόγου – Ωδείου που θα ακολουθήσουν στη διάρκεια της φετινής χρονιάς. 

Όλη η επικαιρότητα