Ηλεία Πολιτική

Με επιτυχία και δίχως προβλήματα στην Ηλεία οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ικανοποίησε η προσέλευση κόσμου
Ακούστε το άρθρο

Με προσέλευση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και με την κάλπη να κλείνει μια ώρα μετά την προκαθορισμένη, δηλαδή στις 21:00, ολοκληρώθηκε χθες βράδυ με επιτυχία η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου για το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μεγάλη ικανοποίηση υπήρξε λόγω της μεγάλης συμμετοχής μελών στα εκλογικά κέντρα της Ηλείας, ενώ χαμόγελα έφερε και η εγγραφή αρκετών νέων μελών στο κόμμα, στοιχείο που μαρτυρά πως ο κόσμος δεν έμεινε άπραγος στην αλλαγή σελίδας της παράταξης.

Η εκλογική διαδικασία από νωρίς το πρωί ξεκίνησε σε ικανοποιητικά επίπεδα και υπήρχε μια καλή ροή κόσμου σε όλα τα εκλογικά κέντρα του νομού. Μάλιστα, σε αυτό της Ανδραβίδας-Κυλλήνης και αυτό της Ζαχάρως υπήρξε σημαντική αύξηση στην προσέλευση μελών συγκριτικά με τις εκλογές του Μαΐου 2022 όπου τότε ο Αλέξης Τσίπρας «κατέβαινε» μόνος του, ενώ στα ίδια επίπεδα με το 2022 κινήθηκαν οι υπόλοιποι δήμοι. Αρκετές ήταν και οι νέες εγγραφές, ενώ και ο κόσμος από το εξωτερικό είχε σημαντική συμμετοχή.

«Συνδιαμορφώνουμε το αύριο με αισιοδοξία και ελπίδα»

Στο εκλογικό κέντρο του Πύργου ψήφισε για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Διονύσης Καλαματιανός. Ο βουλευτής Ηλείας προσήλθε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο νωρίς χθες το μεσημέρι και δήλωσε ότι «η συμμετοχή στη σημερινή εκλογή της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ξεπερνά κάθε προσδοκία. Οι δημοκρατικοί, προοδευτικοί πολίτες δείχνουν ότι ενδιαφέρονται για την κοινή μας πορεία, για το κοινό μας μέλλον, για την νικηφόρα πορεία της προοδευτικής παράταξης. Συμμετέχουμε, ψηφίζουμε, συνδιαμορφώνουμε το αύριο με αισιοδοξία και ελπίδα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να βγει δυνατός»

Ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ηλείας, Παναγιώτης Φλεβοτόμος ψήφισε στο εκλογικό κέντρο της Αμαλιάδας, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μεγάλο αριθμό προσέλευσης του κόσμου και ευχήθηκε η επόμενη μέρα να βρει τους πάντες εντός του κόμματος ενωμένους απέναντι στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα είπε: «Σήμερα γίνονται οι εκλογές σε όλη την Ελλάδα για την ανάδειξη του νέου προέδρου. Από το πρωί που ξεκίνησε η διαδικασία υπάρχει μια συνεχόμενη ροή. Σε όλα τα εκλογικά τμήματα η συμμετοχή είναι πέρα από κάθε προσδοκία. Ο κόσμος έρχεται συνέχεια και το νούμερο ελπίζουμε να είναι μεγαλύτερο. Είναι μια γιορτή της δημοκρατίας για το κόμμα μας και πιστεύω από αυτή τη διαδικασία ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να βγει δυνατός. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. “διψάει” για την αλλαγή και την πτώση του νυν πρωθυπουργού. Περιμένουμε μια ισχυρή αντιπολίτευση, όπως μας έχει κατατάξει ο λαός. Η αυριανή μέρα ή η επόμενη Κυριακή αν χρειαστεί και δεύτερος γύρος, να μας βρει ενωμένους απέναντι στη διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Η διαδικασία κυλά ομαλά με μεγάλη συμμετοχή»

Στο θετικό στοιχείο της χθεσινής ημέρας που δεν είναι άλλο από τη μεγάλη συμμετοχή, εστίασε ο Συντονιστής Οργάνωσης Μελών Πύργου ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Άγγελος Μαντάς. Ειδικότερα τόνισε: «Βλέπουμε με μεγάλη χαρά τη συμμετοχή του κόσμου και τη στήριξη που δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Όλη η διαδικασία κυλά ομαλά με μεγάλη συμμετοχή από τον κόσμο, στοιχείο που είναι πολύ σημαντικό και θετικό. Περιμένουμε το κλείσιμο των καλπών για να δούμε το αποτέλεσμα και τον άνθρωπο ή τους ανθρώπους που θα έχει στηρίξει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για επόμενο πρόεδρο».

«Ο κόσμος δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον»

Από την πλευρά της, η Γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής του Εκλογικού Κέντρου Αμαλιάδας Ζωή Παπαδοπούλου, στάθηκε ιδιαίτερα στη σημαντική προσέλευση του κόσμου και το ενδιαφέρον που υπήρξε για την εκλογή του νέου προέδρου, καθώς και για την ικανοποίηση και τα χαμόγελα που έφερε η διαδικασία. Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Η εκλογική διαδικασία είναι ομαλή. Έχουμε μεγάλη προσέλευση μέχρι στιγμής και περιμένουμε να υπάρξει συνέχεια. Ο κόσμος με την προσέλευσή του δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον. Η προσέλευση του κόσμου φέρνει ικανοποίηση και χαμόγελα, ενώ πολύ καλό είναι και το γεγονός πως υπάρχουν και αρκετά νέα μέλη».

Στα περισσότερα εκλογικά κέντρα του νομού βγήκε πρώτος ο Σ. Κασσελάκης

Μέχρι και τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές, δεν έχει γίνει γνωστό το οριστικό αποτέλεσμα σε κάποιο από τα εκλογικά κέντρα που στήθηκαν για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, φαίνεται πως το «φαινόμενο» Κασσελάκη κατακτά με χαρακτηριστική ευκολία την πρωτιά στον νόμο, αφού στα περισσότερα εκλογικά τμήματα βρίσκεται με σημαντική διαφορά από τον δεύτερο. Με την πρώτη θέση να είναι «κλειδωμένη», στη δεύτερη ο κόσμος επέλεξε με την ψήφο του την Έφη Αχτσιόγλου, ενώ ακολουθούν οι Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και τελευταίος ο Στέφανος Τζουμάκας.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας θα δημοσιευτούν στο επόμενο φύλλο της εφ. «Πατρίς».

Όλη η επικαιρότητα