Εκκλησία Ηλεία

Mε επιτυχία το Επιστημονικό Σεμινάριο της Π.Ε.Θ. Ηλείας στον Πύργο

Ακούστε το άρθρο
Σημαντική επιτυχία σημείωσε το ενδιαφέρον  και πρωτότυπο Επιστημονικό Σεμινάριο Ορθοδόξου και Φιλοσοφικού Στοχασμού, το οποίο διοργάνωσε το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του τοπικού παραρτήματος της Παννελήνιας Ένωσης Θεολόγων (Π.Ε.Θ.) Ηλείας, με τον ακούραστο Πρόεδρο κ. Νικόλαο Ζαχαριάδη Καθηγητή Θεολόγο-Ιεροκήρυκα, καθώς επίσης και τα ακάματα μέλη αυτού, κ. Αλέξιο Κούνα και την κ. Αριστέα Πίππα-Παπαδημητρίου, σε αγαστή πάντα συνεργασία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ.ΓΕΡΜΑΝΟΝ και την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.
Οι εργασίες του Σεμιναρίου πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 21 Απριλίου ε.έ., στην πάντα φιλόξενη αίθουσα της Χριστιανικής Ενώσεως Πύργου, την οποία ευγενικά παραχώρησε για μία ακόμη φορά ο Πρόεδρος αυτής κ. Γεώργιος Χέλης Καθηγητής Θεολόγος.
Ομιλητές ήταν δύο εκλεκτοί και διακεκριμένοι  άνθρωποι του Πνεύματος και των Γραμμάτων και  Πανεπιστημιακοί  Καθηγητές: 
Ο  κ. Κωνσταντίνος ΝιάρχοςΚαθηγητής Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος ανέπτυξε  με την σαφήνεια και την ρητορική δεινότητα το θέμα: «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ».
Ενώ ο κ. Φίλιππος Νικολόπουλος τέως Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ομίλησε με  θέμα: «Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ».
 
Μετά τις ενδιαφέρουσες και εμπεριστατωμένες εισηγήσεις των Ελλογιμοτάτων κ. Καθηγητών, ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και εξήχθησαν συμπεράσματα.
Την παρουσίαση έκανε η Ταμίας της (Π.Ε.Θ) Ηλείας κ. Αριστέα Πίππα-Παπαδημητρίου Καθηγήτρια Θεολόγος, ενώ προλόγισε ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Ζαχαριάδης.
Το Παρόν έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γερμανός, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας  π. Ηλίας Παπαγγελής, ο πρώην Πρόεδρος της  (Π.Ε.Θ) Ηλείας  π. Θεόδωρος Χαμάλης, οι Αιδεσ. π. Κωνσταντίνος Πουλακίδας, π. Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου και π. Νικόλαος Κατσηδήμας, Εκπαιδευτικοί και  πολλοί άλλοι.
 
 (π. Νικόλαος Κατσηδήμας).

Όλη η επικαιρότητα