Categories: Αχαϊα

Με ευλάβεια στη Μονή του Αγ. Νικολάου στα Σπάτα

Share

Η Παμπελοποννησιακή εορτή της Ι.Μ. Ηλείας

Εκατοντάδες πιστοί που ευλαβούνται τον Άγιο Νικόλαο, συνέρευσαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο ομώνυμο μοναστήρι στα Σπάτα Αχαΐας και συμμετείχαν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις που έγιναν με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια.

Οι πιστοί είχαν έρθει όχι μόνο από την Ηλεία και την Αχαία αλλά και από διάφορα μέρη της Πελοποννήσου.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής εόρτασε και πανηγύρισε το Ιερό Παμπελοποννησιακό Προσκύνημα  Αγίου Νικολάου στα Σπάτα Αχαΐας.

Το Σάββατο, παραμονή της εορτής  το απόγευμα, τελέστηκε Μεγάλος πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο προέστη και μίλησε  ο αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Κωλέτης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας.

Προχθές Κυριακή,  το πρωϊ, τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική  θεία Λειτουργία υπό του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού, μετά το τέλος της οποίας έγινε λιτάνευσις της θαυματουργού  Εικόνος του  αγίου Νικολάου μέχρι τις  πηγές.

Στη συνέχεια το απόγευμα της ιδίας ημέρας εψάλη Παράκλησις εις τον Άγιον υπέρ της υγείας και της ενισχύσεως πάντων, της οποίας προέστη και μίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.Αθανάσιος.

Χθες την κυριώνυμο ημέρα του  Αγίου Πνεύματος το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού συμπαραστατουμένου υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου, των Ιεροκηρύκων και πλειάδος ιερέων ,  εις την οποίαν συμμετείχαν πάντες οι ακροατές των Κηρυγμάτων των  Ενοριών της  Ι. Μητροπόλεως Ηλείας .

Το απόγευμα εψάλη Παράκλησις εις τον Άγιον υπέρ φωτισμού πάντων των χριστιανών και των ασθενών,  της οποίας προέστη και μίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.Αθανάσιος.