Ηλεία

Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία ο 1ος “Διαγωνισμός Παραδοσιακού Δημοτικού Τραγουδιού” στο Κούμανι

Ακούστε το άρθρο

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο πρώτος “Διαγωνισμός Παραδοσιακού Δημοτικού Τραγουδιού” που συνδιοργάνωσαν στην κεντρική πλατεία του Κούμανι η Ένωση Κουμανιωτών Ηλείας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κούμανι, το βράδυ του Σαββάτου 10 Αυγούστου 2019.

Στην έναρξη της βραδιάς ο Πρόεδρος της Ένωσης Κουμανιωτών Ηλείας κ. Διονύσιος Αλεξανδρόπουλος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, δίνοντας κατόπιν τον λόγο στον Πρόεδρο  του Πολιτιστικού Συλλόγου Κούμανι κ. Γεώργιο Καρκούλια για ένα σύντομο χαιρετισμό.


Εντυπωσίασαν με τους παραδοσιακούς χορούς από την Πελοπόννησο που παρουσίασαν τα χορευτικά τμήματα του χωριού, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των άνω των 1.000 παρευρισκομένων στην εκδήλωση.

Η Κριτική Επιτροπή αποτελείτο από τον Γεώργιο Μαρκόπουλο από την Αγία Άννα, τον Διονύσιο Αλεξανδρόπουλο από το Κούμανι, τον Ανδρέα Λάβδα από την Αμαλιάδα,  τον Χρυσοβαλάντη Δημητρόπουλο από το Επιτάλιο και από τον Δημήτριο Μπαντούνα από την Οινόη Ήλιδας.

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής σήμανε την έναρξη του διαγωνισμού του δημοτικού τραγουδιού, στον οποίον συμμετείχαν 2 παιδιά και 19 ενήλικες.

Το πρώτο βραβείο που συνοδευόταν από το χρηματικό ποσό των τριακοσίων ευρώ έλαβε ο Γεώργιος Αναγνωστόπουλος από την Αμαλιάδα, το δεύτερο ο Παπούλιας Διονύσιος από το Κούμανι με διακόσια ευρώ και το τρίτο ο Δημήτρης Δημητρόπουλος από το Μπόρσι που έλαβε εκατό ευρώ.  Τα παιδιά Θάλεια Κατσαρού από την Αμαλιάδα και Παναγιώτης Κότσαλης από το Αντρώνι, έλαβαν βραβεία συνοδευόμενα από πενήντα ευρώ έκαστο.

Ο πρώτος νικητής του διαγωνισμού, Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, άφησε δωρεά στον σύλλογο του χωριού το ποσό που έλαβε.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κατοίκων του Κούμανι, της ευρύτερης περιοχής, αλλά και της Αχαϊας και Γορτυνίας.

Τίμησαν επίσης με την παρουσία τους την εκδήλωση οι εκπρόσωποι του Εκπολιτιστικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας “ΑΣΤΡΙΝΙΑ”.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα. Βάσω Χαριτοπούλου από το Λάλα, ενώ τη συνολική επιμέλεια είχε ο γνωστός λαογράφος κ. Ηλίας Τουτούνης.

Τη σκηνή που πλαισίωνε τη ζωντανή ορχήστρα και τους διαγωνιζόμενους, διακόσμησε με τρόπο μοναδικό το χειροποίητο υφαντό της κας Τασσοπούλου Γεωργίας από τον Σύλλογο “ΑΣΤΡΙΝΙΑ”.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Όλη η επικαιρότητα