Ηλεία

Με κατάνυξη στον Κάμπο η Ιερά Αγρυπνία

Ακούστε το άρθρο

Κοινή ευχή: «Χωρίς μέτρα του χρόνου η Ανάσταση» – «Διψασμένοι» για εκκλησιασμό οι πιστοί

Σε κλίμα συγκίνησης και υπό τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα ενάντια στη διασπορά του νέου κορονοϊού, πλήθος πιστών συνέρρευσε και στις εκκλησίες  του Κάμπου για να γιορτάσει την Ανάσταση του Κυρίου, κατά την απόδοση του Πάσχα.

Στις 9:00 οι καμπάνες ήχησαν  χαρμόσυνα για την έναρξη του Αναστάσιμου Εσπερινού ,του Αναστάσιμου Όρθρου και της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας. Οι πιστοί τηρώντας τα μέτρα υγιεινής λόγου της πανδημίας του κορονοιού με ευλάβεια και κατάνυξη παρακολούθησαν τις Αναστάσιμες ακολουθίες. Με συγκίνηση κρατώντας  τις λαμπάδες  έψαλλαν για τελευταία φορά εφέτος το Χριστός Ανέστη και προσευχόμενοι όλοι μαζί ευχήθηκαν  του χρόνου να εορτάσουμε το Πάσχα χωρίς μέτρα. Οι  πιστοί βίωσαν τις στιγμές της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας που στερήθηκαν το Μεγάλο Σάββατο.

Η «Πατρίς» βρέθηκε στον Ιερό ναό Εισοδίων Θεοτόκου στα Λεχαινά (π. Θεόδωρος Πανουτσόπουλος) και στον  ιερό ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Συρμπάνι Βάρδας  ( εφημέριος ο π. Σπύρος Κούγιας) όπου τελέστηκε Ιερά με απόλυτη εκκλησιαστική τάξη Ιερά Αγρυπνία για την απόδοση της Εορτής της Αναστάσεως. Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο στους ανωτέρω ναούς όσο και στους περισσότερους ναούς του Κάμπου ήταν αισθητή η παρουσία νέων παιδιών γεγονός που όπως ειπώθηκε «αποτελεί λαμπρό και ελπιδοφόρο σημάδι»

ΔΕΙΤΕ PHOTOSTORY

Μεταξύ των πιστών στην Παναγίτσα στα Λεχαινά πολλά νέα παιδιά
Ο π. Θεόδωρος Πανουτσόπουλος ευχήθηκε «του χρόνου να εορτάσουμε χωρίς μέτρα»
Με κατάνυξη οι πιστοί  στη Βάρδα έψαλλαν για τελευταία φορά για φέτος το Χριστός Ανέστη
Στο χορό των ιεροψαλτών στο Συρμπάνι Βάρδας οι καλλικέλαδοι  Γεώργιος Μητρόπουλος, Βασίλειος Μπακογιάννης και Αντώνης Σερέτης.
Ο π. Σπύρος Κούγιας  τέλεσε στον ι.ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης την Ιερά Αγρυπνία

Όλη η επικαιρότητα