Πολιτική

Με Κουτσούκο επικεφαλής στην Ηλεία – «Γρίφος» η υποψηφιότητα Κατρίνη

pasok_13.jpg

Ο Γιάννης Κουτσούκος θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) στην Ηλεία. Ο επί 11 συνεχόμενα χρόνια (και 13 συνολικά) βουλευτής  Ηλείας θα διεκδικήσει την 8η συνεχόμενη εκλογή του, κάτι που κατάφερε στο παρελθόν μόνο ο Γιάννης Σκουλαρίκης, με στόχο τη βελτίωση των ποσοστών της παράταξης στο άλλοτε πανίσχυρο «κάστρο» και τη διατήρηση της έδρας.

Το δεύτερο όνομα της λίστας συνοδεύεται από ερωτηματικό, καθώς η υποψηφιότητα του Μιχάλη Κατρίνη είναι αμφίβολη. Ένεκα της συμμετοχής του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ έχει επιφορτιστεί με αυξημένα καθήκοντα παρουσίας σε όλη την Επικράτεια, ενώ είναι βασικό στέλεχος της επικοινωνιακής ομάδας του κινήματος με συχνές εμφανίσεις στα κεντρικά ΜΜΕ, κάτι που μειώνει τις πιθανότητες παρουσίας του στο ηλειακό ψηφοδέλτιο, οι οποίες πάντως παραμένουν στο 50-50.

Στο ψηφοδέλτιο θα συμμετάσχει και στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς, μετά και τη χθεσινή επισημοποίηση της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Οι πληροφορίες της εφ.Πατρίς κάνουν λόγο για παρουσία είτε του Σπύρου Λαμπρινού είτε του Δημήτρη (Τζίμη) Οικονομίδη.

Από εκεί και πέρα, εκτός απροόπτου, παρόντες θα είναι ο Κώστας Καραγιάννης, ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης και ο  Χαρίλαος (Λάμπης) Σοφιανόπουλος.

Σε περίπτωση που κάποιος από τους προαναφερθέντες δεν συμμετάσχει, στα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ έχει συζητηθεί το όνομα του βοηθού Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Παναγιώτη Μπράμου, στο πλαίσιο της ανανέωσης που επιδιώκει η Φώφη Γεννηματά.

Οσον αφορά τις γυναικείες παρουσίες, θα υπάρξουν μικροαλλαγές σε σχέση με τον Ιανουάριο, αφού η Μαρία Παλαιολόγου-Νικολοπούλου πιθανότατα θα είναι υποψήφια στην Εύβοια, ενώ η καθηγήτρια Πανεπιστημίου, Μάγδα Ψαρρού, λογικά θα είναι παρούσα.

Την κενή θέση μάλλον θα καλύψει η περιφερειακή σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας και μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Εύη Βεργοπούλου, η οποία ζήτησε να είναι στην τελευταία θέση, εφόσον αποσαφηνιστεί ότι δεν υπάρχει κώλυμα λόγω της πρόσφατης εκλογής της στην προεδρία του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ύδρευσης.

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Fopan83@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα