Categories: WEB tvΗλεία

Με λαμπρότητα ο καθαγιασμός των υδάτων στο Παλούκι – Ο κόσμος πλημμύρισε το λιμανάκι

Share

Πέραν του αναμενόμενου ήταν η προσέλευση κόσμου –μετά από τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας– χθες στο μικρό λιμανάκι του Παλουκίου για τον εορτασμό των Θεοφανίων, με τον καλό καιρό και τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες να παίζουν σημαντικό ρόλο, ενώ παράλληλα μεγάλη ήταν και η συμμετοχή θαρραλέων κολυμβητών, οκτώ στον αριθμό, που βούτηξαν για να πιάσουν το σταυρό.

Ειδικότερα, η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία δεν τελέστηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Σωτηρούλα), αλλά στην Αμαλιάδα και εν συνεχεία οι ιερείς, οι αρχές του τόπου και οι πιστοί κατευθύνθηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο του Παλουκίου, όπου και τελέστηκε ο Καθαγιασμός των υδάτων από τον Αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνό Πετράκο και ιερείς της πόλης.

Οκτώ θαρραλέοι κολυμβητές αψήφησαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες του νερού και έπεσαν για να πιάσουν τον Σταυρό. Τυχερός στάθηκε για ακόμα μια φορά ο ντόπιος Αναστάσιος Κανδυλιώτης. Μάλιστα, ο δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης για να τιμήσει τον τυχερό κολυμβητή του έδωσε ένα χρυσό σταυρό μαζί με τις ευχές του για ότι καλύτερο.

Να σημειωθεί πως ανάμεσα στους κολυμβητές υπήρξε και ένα μικρό αγοράκι, το οποίο παρότι δε βούτηξε στα νερά  του Παλουκίου κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου που βρισκόταν στο σημείο.

Παρουσίες

Την τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο Παλούκι παρακολούθησαν οι βουλευτές της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος και του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, αντιδήμαρχοι της Δημοτικής Αρχής, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του ΔΣ Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Έκδηλη χαρά

Τη χαρά του που κατάφερε να πιάσει το σταυρό για ακόμα μια φορά εξέφρασε ο τυχερός της ημέρας Αναστάσιος Κανδυλιώτης, ο οποίος μάλιστα έστειλε και τις ευχές τους σε όλο τον κόσμο ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά. «Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να πιάσω το σταυρό. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο με υγεία και του χρόνου πάλι να βρισκόμαστε όλοι εδώ και ας μην πιάσω εγώ το σταυρό αλλά κάποιος άλλος», σημείωσε.

Οι ευχές του δημάρχου

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης στάθηκε στην αθρόα προσέλευση του κόσμου στο λιμανάκι του Παλουκίου, για το οποίο μάλιστα έκανε αναφορά στην αλλαγή εικόνας του και στα έργα που συνεχίζονται και με την ολοκλήρωσή τους θα δώσουν τη δυνατότητα να προσφέρει τις υπηρεσίες που πρέπει, ενώ κλείνοντας ευχήθηκε τα καλύτερα για τη νέα χρονιά. Ειδικότερα τόνισε: «Χρόνια πολλά σε όλους τους δημότες. Έγινε μια πολύ ωραία τελετή του αγιασμού για πρώτη φορά φέτος απευθείας στο λιμανάκι και δεν πήγαμε πριν από τη “Σωτηρούλα”. Έτσι αποφάσισαν οι εκπρόσωποι της εκκλησίας και εμείς ακολουθήσαμε. Ήταν ωραία και η μέρα. Ο κόσμος κατέβηκε για να γιορτάσουμε τον αγιασμό των υδάτων στο Παλούκι, στο λιμανάκι που έχει ανακαινιστεί και αναβαθμιστεί και που αν ολοκληρώσουμε και το δίαυλο θα προσφέρει τις υπηρεσίες για τις οποίες έχει εκτελεστεί. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλες και όλους, μια χρονιά καλή με υγεία, φωτισμένη, που θα είναι απαρχή για να ξεπεράσουμε τις κρίσεις και την ανέχεια».

Οι ευχές των βουλευτών

Για τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος, υπογραμμίζοντας τα εξής: «Μια μεγάλη γιορτή για την ορθοδοξία, που γιορτάζεσαι από όλους τους Έλληνες και ειδικότερα τους Ηλείους εδώ στο Παλούκι, στο Κατάκολο και σε όλα τα μέρη του τόπου μας. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, με υγεία, ευημερία και το νέο έτος να φέρει ένα καλύτερο αύριο και μέλλον για την Ηλεία και την πατρίδα μας».

Από την πλευρά του, όντας ιδιαίτερα λακωνικός ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσιος Καλαματιανός, επεσήμανε τα εξής: «Εύχομαι φως και φώτιση σε όλους. Η ζωή νικά το σκοτάδι».