Ηλεία

Με λαμπρότητα τίμησε η Αμαλιάδα τον πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο

poliouxos-2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Λαμπρός ήταν και φέτος ο εορτασμός του πολιούχου της Αμαλιάδας Αγίου Αθανασίου, παρά το γεγονός ότι ο καιρός ήταν συννεφιασμένος και υπέβοσκε η εκδήλωση βροχής.

Αυτό δεν εμπόδισε τους πιστούς να συρρεύσουν στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου για να τιμήσουν τη μνήμη του προστάτη της πόλης και στη συνέχεια συνόδευσαν την εικόνα κατά την περιφορά στους δρόμους της πόλης.

Από νωρίς το πρωί οι πιστοί άρχισαν να συρρέουν στον ιερό ναό, για να ανάψουν ένα κερί και να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα, ζητώντας την ευλογία του Αγίου Αθανασίου. Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καισαριανής- Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, πλαισωμένος από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο.

Ο Μητροπολίτης Καισαριανής- Βύρωνος και Υμηττού κήρυξε το θείο λόγο, αναφέρθηκε στον Άγιο Αθανάσιο αλλά και στο ρόλο της θρησκευτικής πίστης αυτές τις δύσκολες ημέρες.

Η περιφορά

Γύρω στις 11 το πρωί, οι καμπάνες του ιερού ναού Αγίου Αθανασίου άρχισαν να χτυπούν χαρμόσυνα, κατά την έξοδο της εικόνας από τον ναό για την λιτάνευση.

Η περιφορά της εικόνας έγινε με λαμπρότητα, μέσω των οδών Δαλιάνη, Ελευθερίου Βενιζέλου, Δεληγιάννη, Ερμού, Φιλικής Εταιρίας και Καποδιστρίου και εν συνεχεία κατέληξε στον ιερό ναό.

Δεκάδες ήταν οι πιστοί που ακολούθησαν την περιφορά, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του δήμου Ήλιδας, ενώ μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας την έραιναν με ροδοπέταλα.

 

 

Μαρία  Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα