Με μεγάλη επιτυχία η αιμοδοσία στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

«Η αιμοδοσία είναι προσφορά ζωής προς τους συνανθρώπους μας» –«Δώστε τώρα αίμα και όχι μόνο όταν το χρειάζεται κάποιος συγγενής σας» τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Κωνσταντίνα Πανέτα

 

Η Τράπεζα Αίματος του 6ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Πύργου Ηλείας, ο “ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ”, πραγματοποίησε χθες με μεγάλη επιτυχία μια ακόμη αιμοδοσία της, στην αίθουσα του ισογείου της περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στον Πύργο.

Η προσέλευση των αιμοδοτών ήταν πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν πολλές μονάδες αίματος, ενώ το πλέον ενθαρρυντικό ήταν ότι πρόσφεραν το αίμα τους αρκετοί νέοι αιμοδότες.

Η κα. Κωνσταντίνα Πανέτα Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου στις δηλώσεις της στάθηκε για μια ακόμη φορά στην μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για αίμα στην Ηλεία.

«Σήμερα (σ.σ. χθες) βρεθήκαμε στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, στην αιμοδοσία που έχει διοργανώσει το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους συντελεστές όλης αυτής της προσπάθειας, που έχει γίνει για να μαζευτούν φιάλες αίματος για τις ανάγκες των ασθενών του νοσοκομείου. Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες που ήρθαν για να δώσουν αίμα, αλλά και αυτούς που δεν μπόρεσαν να έρθουν και θέλω εδώ να τονίσω για μία ακόμη φορά ότι, ενόψει του καλοκαιριού και ενόψει όλων των καταστάσεων που έχουμε μέχρι τώρα βιώσει και που δεν ξέρουμε αν θα ξανάβιώσουμε, δηλαδή δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον, ότι πρέπει να έρχονται όσοι μπορούν και είναι άνω των 18 ετών να αιμοδοτούν και να μην περιμένουν την τελευταία στιγμή όταν κάποιος συγγενής τους έχει πρόβλημα και τότε να τρέχουν πανικόβλητοι. Αν έχουμε αίματα στην τράπεζα αίματός μας, αν έχουμε αίματα στο ψυγείο του νοσοκομείου, θα εξυπηρετούμε όλους τους ασθενείς χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως άγχος για κανέναν άρρωστο. Δεν θα υπάρχει δηλαδή καθόλου άγχος ούτε για εμάς που εργαζόμαστε, ούτε για αυτούς που θα πρέπει να κάνουν χειρουργείο και θα πρέπει να μεταγγιστούν. Οπότε θα πρέπει να περάσει αυτό το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας για να μπορέσουμε να είμαστε αυτάρκεις σαν χώρα σε αίμα».

Από την πλευρό του ο κ. Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος, Διαχειριστής της τράπεζας αίματος του έκτου Δημοτικού Σχολείου « Άγιος Χαράλαμπος» στάθηκε και αυτός στην επιτυχία της χθεσινής αιμοδοσίας.

«Ακόμη μία αιμοδοσία μας βαίνει καλώς. Νέος κόσμος, τα μέλη μας, εθελοντές αιμοδότες, άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι, που αισθάνονται τον ανθρώπινο πόνο ήρθαν για να δώσουν αίμα και να προσφέρουν ζωή. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου, είναι η πρώτη φορά που κάνουμε αιμοδοσία εκτός του έκτου Δημοτικού λόγω των γενικών περιορισμών. Η αίθουσα εδώ είναι καταπληκτική, είναι πολύ άνετη, οπότε όλα πήγαν πάρα πολύ καλά. Θέλω να ευχαριστήσω την περιφέρεια που μας παραχώρησε την αίθουσα αυτή, το νοσοκομείο, το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 6ου δημοτικού σχολείου και τη διεύθυνση του έκτου Δημοτικού, καθώς και τους συνεργάτες μου. Εύχομαι να πηγαίνουν όλα καλά και εμείς πάντα να είμαστε άξιοι να κάνουμε αυτό που κάνουμε σωστά».

Τέλος, η κα. Νικολέτα Βλαχοπούλου πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου δημοτικού σχολείου Πύργου ανέφερε για την χθεσινή αιμοδοσία.

«Έμπρακτα για άλλη μία φορά, είμαστε όλοι εδώ για να αποδείξουμε την αγάπη μας προς τον συνάνθρωπό μας. Έχει σημασία γιατί μετά τη δύσκολη περίοδο που περάσαμε, αποδεικνύουμε ότι έχουμε ακόμα την πίστη και την ελπίδα ότι μπορούμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας. Σε ότι αφορά τη διαδικασία, ας είμαστε παράδειγμα προς μίμηση για τις νεότερες γενιές».