Ηλεία

Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός του Πολιούχου του Πύργου Ιερομάρτυρα Αγίου Χαραλάμπους

Ακούστε το άρθρο

Λαμπρός είναι και φέτος ο εορτασμός του Πολιούχου του Πύργου Ιερομάρτυρα Αγίου Χαραλάμπους, που κορυφώνεται σήμερα με την Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας, στις 11 το πρωί, σε κεντρικούς δρόμους και συγκεκριμένα στη διαδρομή: Αγίας Κυριακής, 28ης Οκτωβρίου (πεζόδρομος), Πατρών, Ερμού, Αυγερινού, Κουρτίου, Γερμανού, Πατρών, Μανωλοπούλου, Μπιζανίου, Πλατεία Δικαστηρίων και Αγίας Κυριακής (επιστροφή).

Εξάλλου σήμερα το πρωί και από ώρα 7 έως 11 θα έχουμε τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής. Επίσης σήμερα ο απόγευμα, περί τις 5 μμ, θα ψάλλει Ιερά Παράκλησις προς τον προστάτη Άγιο υπέρ υγείας και ειρήνης του κόσμου.

Χθες είχαμε τον Πανηγυρικό Εσπερινό, μετ` αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος, όπου και μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, καθώς και την νυχτερινή Θεία Λειτουργία την οποία και παρακολούθησαν χιλιάδες πιστοί, οι οποίοι σχημάτισαν ουρές για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα του αγίου.

Στον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους παίρνουν μέρος ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος, ο Μητροπολίτης Ηλείας  κ. Γερμανός και ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, ενώ θα παραστεί  και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κα. Φώφη Γεννηματά.

Από την χθεσινή θεια λειτουργία για τον εορτασμό του Πολιούχου του Πύργου Ιερομάρτυρα Αγίου Χαραλάμπους. Στην κεντρική φωτο διακρίνονται ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος που μίλησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος, ο Μητροπολίτης Ηλείας  κ. Γερμανός και ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος.

Όλη η επικαιρότητα