Εκλογές

Με νέα… Β’ Αθήνας και Περιφέρεια Αττικής οι επόμενες εκλογές

Ακούστε το άρθρο

Η υπερψήφιση και από την Αξιωματική Αντιπολίτευση της τροπολογίας Σκουρλέτη για κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής δημιουργεί νέο εκλογικό χάρτη στο λεκανοπέδιο, καθώς θα περάσει με περισσότερους από 200 βουλευτές που απαιτούνται. Νέα δεδομένα όμως και για την απλή αναλογική στους Δήμους η οποία παρά την αντίθεση σύσσωμης της αντιπολίτευσης πλην ΚΚΕ, περνάει ως απλός νόμος με τουλάχιστον 151 ή απλή πλειοψηφία επί των παρόντων.

Ερώτημα παραμένει η στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο θέμα της απλής αναλογικής εάν ζητηθεί από την αντιπολίτευση ονομαστική ψηφοφορία στα επίμαχα άρθρα –πιθανό– καθώς ο κ. Πάνος Καμμένος έχει ζητήσει να μπει “όριο εισόδου” 3% και ο υπουργός Εσωτερικών δεν έχει απαντήσει ακόμα σε αυτό.

Οι νέες περιφέρειες στην Αττική στις οποίες θα κληθούν να ψηφίσουν οι πολίτες όποτε κι αν γίνουν οι επόμενες εκλογές είναι οι εξής:

Βόρειος Τομέας στον οποίο θα κατανεμηθούν 15 έδρες και θα περιλαμβάνει τους δήμους Αγ. Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Παπάγου – Χολαργού, Πεντέλης, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Φιλοθέης – Ψυχικού και Χαλανδρίου.

Νότιος Τομέας, στον οποίο θα κατανεμηθούν 18 έδρες και θα περιλαμβάνει τους δήμους Αγ. Δημητρίου, Αλίμου, Βύρωνα, Γλυφάδας, Δάφνης – Υμηττού, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Καλλιθέας, Μοσχάτου – Ταύρου, Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου.

Δυτικός Τομέας, στον οποίο θα κατανεμηθούν 11 έδρες και θα περιλαμβάνει τους δήμους Αγ. Βαρβάρας, Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου.

Περιφέρεια Αττικής: Χωρίζεται σε Ανατολική με 15 έδρες Δυτική Αττική με 4 έδρες (χάνεται μία έδρα που θα πάει ανάλογα με την κατανομή).

Πηγή: capital

Όλη η επικαιρότητα