Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Με ολική καταστροφή κινδυνεύει το λιμάνι της Κυπαρισσίας!

kyparissia.jpg

Χειροτερεύει καθημερινά η κατάσταση στο λιμάνι της Κυπαρισσίας.

Μπορεί να έχουν ακουστεί πολλές υποσχέσεις για μελέτες και για την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του λιμανιού της Κυπαρισσίας, αλλά ο χρόνος περνά και δεν έχει γίνει το παραμικρό.

Μάλιστα περνά ο πολύτιμος χρόνος του καλοκαιριού, που ενδείκνυται για τέτοια έργα και όπως επισημαίνουν οι αλιείς της περιοχής αν έρθει ο χειμώνας και βρει το λιμάνι σε αυτή την κατάσταση, χωρίς καμία παρέμβαση επιδιόρθωσης των ζημιών που έχει υποστεί στον προσήνεμο μόλο, πλέον η ολική καταστροφή του θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Από το λιμάνι αυτό η περιοχή μπορεί να προσδοκούσε πολλά για την αναπτυξιακή της προοπτική. Πλέον έχει γίνει ζητούμενο ακόμη και η ύπαρξή του για να μπορούν να ελλιμενίζονται οι ψαρόβαρκες της περιοχής.

Αν και μέχρι τώρα έχει ανακοινωθεί ότι η μελέτη για την αποκατάστασή του έχει ολοκληρωθεί από την πλευρά της Περιφέρειας, ωστόσο η χρηματοδότηση δεν έχει εξασφαλιστεί.

Οι αλιείς εμφανίζονται απογοητευμένοι από την κατάσταση αυτή και μιλούν για κοροϊδία, ενώ επισημαίνουν ότι το χειμώνα κανείς δεν θα αφήσει την βάρκα του μέσα στο λιμάνι, αφού αν παραμείνουν εκεί σίγουρα θα βουλιάξουν, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι σίγουρα θα καταρρεύσει και το υπόλοιπο κομμάτι του.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Τριφυλίας Κώστας Ροϊλός μας επισήμανε: […]Μας είχαν πει μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσουν έργα. Πού είναι; Από ό,τι φαίνεται έτσι θα μείνει.

Η κατάσταση το χειμώνα που θα έρθει, θα είναι ακόμη χειρότερη. Το σίγουρο είναι πως αν μείνει έτσι, θα γκρεμιστεί και το υπόλοιπο, τόσο ο παλιός προσήνεμος μόλος όσο και ο καινούργιος και το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Από ό,τι βλέπουμε όμως γενικά για το λιμάνι δεν γίνεται τίποτα, δεν υπάρχει καθαριότητα, φωτισμός, τα ιστιοφόρα μπαίνουν στο λιμάνι χωρίς να υπάρχουν φάροι. Κανείς από το δήμο δεν έχει ενδιαφερθεί για την κατάσταση αυτή. Οι κολόνες από την πρώτη εργολαβία έχουν πέσει και κανένας δεν ενδιαφέρεται, έχει αφεθεί στην τύχη του.

Για ποια ανάπτυξη και τουρισμό να μιλάμε όταν δεν ενδιαφέρεται κανείς; Παρά τις υποσχέσεις που έχουμε ακούσει, δεν έχει γίνει τίποτα».

Από το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Κυπαρισσίας ο Νάσος Σμέρδης μας τόνισε: «Το λιμάνι είναι μια υπόθεση για την οποία την κύρια ευθύνη έχουν αυτοί που διαχειρίστηκαν το κατασκευαστικό κομμάτι του και συνυπεύθυνη είναι η δημοτική αρχή με την αδιαφορία της. Το διαλυμένο λιμάνι θα διαλυθεί ακόμη περισσότερο, αφού δεν υπάρχει κανένα φως ότι τρέχουν οι διαδικασίες. Αν ο χειμώνας το βρει σε αυτή την κατάσταση, το σίγουρο είναι ότι δεν θα υπάρχει πλέον λιμάνι. Τα χρήματα που δόθηκαν για τη β’ φάση κατασκευής του λιμανιού της Κυπαρισσίας θα πάνε όλα στην θάλασσα[..]».

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα