Business Αθλητισμός

Με πίστη για το διπλό στόχο ο ΟΠΑΠ Champion Mιχάλης Αναστασάκης

Ακούστε το άρθρο

Μέσα από ένα υπέροχο βίντεο στην κάμερα του ΟΠΑΠ, ο αθλητής της Σφυροβολίας περιγράφει την μοναδικότητα του αθλήματος του και την προσπάθεια που χρειάζεται για να πετύχεις τους αθλητικούς στόχους σου.

«Φώτο φίνις», «χιλιοστά», «εκατοστά», «καρέ», «μέτρα», «οριακή διαφορά». Λέξεις συνυφασμένες με τον κλασικό αθλητισμό, που αποτυπώνουν με λίγα λόγια τη συνεχή προσπάθεια που χρειάζεται για να φτάσεις στον στόχο σου. Να προσεγγίσεις τα όρια σου και συχνά να ανακαλύπτεις στην πορεία ποια είναι τελικά τα δικά σου, αφού τα έχεις ήδη ξεπεράσει.

Ο ΟΠΑΠ CHAMPION και αθλητής της σφυροβολίας Μιχάλης Αναστασάκης διανύει μια πολύ καλή χρονιά, όμως ακόμα και αν βρίσκεται στο σωστό δρόμο, δεν έχει καταφέρει να πιάσει το όριο που θα του εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο επικείμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου. Μόλις 14 εκατοστά τον χωρίζουν από την παρουσία του στη γιορτή του κλασικού Αθλητισμού, καθώς η ρίψη στα 77 μέτρα και 36 εκατοστά που κατάφερε στο φεστιβάλ ρίψεων στην Τρίπολη, δεν του δίνουν τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με το όριο να βρίσκεται στα 77.50.

Ο διπλός στόχος του Μιχάλη Αναστασάκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

 Έχοντας πραγματοποιήσει ήδη 2 βολές πάνω από το όριο των 77 μέτρων ο Μιχάλης Αναστασάκης κατεβαίνει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στις 25 και 26 Ιουνίου με στόχο την πρώτη θέση που θα του δώσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος. Ταυτόχρονα, χρειάζεται μια βολή στα 77.5 μέτρα για να πιάσει το όριο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και να κερδίσει και εκεί τη συμμετοχή του.

Το άθλημα της λεπτομέρειας

Η σφυροβολία αποτελεί ένα από τα δυσκολότερα αθλήματα του κλασικού αθλητισμού κι ένα από τα ελάχιστα ατομικά σπορ στα οποία απαιτείται στο έπακρο τόσο η σωματική δύναμη, όσο και η πλαστικότητα των κινήσεων. Για μια ρίψη, χρειάζεται ένας συνδυασμός κινήσεων σε πόδια, χέρια και κορμό ούτως ώστε η περιστροφή να είναι στην ιδανική αναλογία για το καλύτερο αποτέλεσμα. Μέσα από ένα βιωματικό βίντεο που εξιστορεί την καθημερινή δυσκολία του αθλήματος, ο ΟΠΑΠ Champion Μιχάλης Αναστασάκης περιγράφει στην κάμερα του ΟΠΑΠ το τι απαιτείται για να πρωταγωνιστήσεις σε αυτό το εντυπωσιακό σπορ.

Δείτε το βίντεο:

Όλη η επικαιρότητα