Ηλεία

Με πρόσκληση Αυγερινοπούλου ο Επικεφαλής της UNICEF στην Ηλεία

Ο Επικεφαλής της παγκόσμιας οργάνωσης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των παιδιών θα επισκεφθεί την Αρχαία Ολυμπία, τον Πύργο και τη Ζαχάρω
Ακούστε το άρθρο

Αύριο, Σάββατο, επισκέπτεται το Νομό Ηλείας, ο υπεύθυνος της UNICEF για την Ελλάδα, κ. Luciano Calestini, μετά από πρόσκληση της Βουλευτού Ηλείας της Ν.Δ. και Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρος Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού και της 32ης Επετείου από την Υπογραφή της σχετικής Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Επικεφαλής της παγκόσμιας οργάνωσης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των παιδιών θα επισκεφθεί την Αρχαία Ολυμπία, τον Πύργο και τη Ζαχάρω στο πλαίσιο της δράσης φωταγώγησης των δημοσίων κτιρίων. Αναμένεται να φωταγωγηθεί με το μπλε χρώμα, επίσημο χρώμα της UNICEF, ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας, το Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, το Δημαρχείο του Πύργου και το Θέατρο Απόλλων ως μια συμβολική κίνηση ότι τα παιδιά σε όλο τον κόσμο έχουν ίσα δικαιώματα. Η φωταγώγηση των μνημείων και κτιρίων του Ν. Ηλείας εντάσσεται στην παγκόσμια καμπάνια φωταγώγησης μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς για τον εορτασμό της συγκεκριμένης επετείου ανά τον κόσμο.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μετάσχει στις σχετικές δράσεις υψηλού συμβολισμού, οι οποίες στην περιοχή μας έχουν άξονα την κλιματική δικαιοσύνη, την ισότητα και τις ίσες ευκαιρίες στα παιδιά περιοχών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Να σημειωθεί ότι η κα Αυγερινοπούλου έχει προτείνει να ενταχθούν οι Δήμοι του Νομού Ηλείας στο Πρόγραμμα «Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά» που έχει ως στόχο την μετατροπή αστικών κέντρων και κοινοτήτων σε πόλεις, όπου υπηρεσίες, παροχές, προγράμματα και δημόσιοι χώροι αναπροσαρμόζονται με επίκεντρο τις ανάγκες των παιδιών και των νέων. 

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της επισκέψεώς του:

15:30 Δήμος Ζαχάρως – Φιγαλείας

Άφιξη στη Ζαχάρω και υποδοχή από παιδιά στην κεντρική πλατεία της πόλης.

17:30 – 18:30 Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

 Άφιξη στο Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας και συνάντηση με το Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο, δασκάλους και μαθητές.

Περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και φωταγώγηση του μνημείου.

19:00 Δήμος Πύργου

Άφιξη στην κεντρική πλατεία του Πύργου και συνάντηση με το Δήμαρχο, μαθητές και εκπαιδευτικούς, συλλόγους γονέων, προσκόπους κ.α.

Όλη η επικαιρότητα