Αθλητισμός

Με ψηλά το κεφάλι…

20140319_183312_resized.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το μεγάλο όνειρο του Ολυμπιακού για πρόκριση στους «8» του Champions League σταμάτησε στο «Όλντ Τράφορντ». Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι πετυχαίνοντας χατ-τρικ οδήγησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην ανατροπή – του 2-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» – και με το 3-0 οι «κόκκινοι διάβολοι» έκλεψαν το εισιτήριο απ’ τους παίκτες του Μίτσελ. 

Πολύ καλό πρόσωπο είχαν οι Πειραιώτες στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, όμως προδόθηκαν από τον διαιτητή Κάιπερς, που έδειξε εύκολα την «άσπρη βούλα» στο 25’ και από δύο στιγμές αδράνειας στην άμυνα, τις οποίες δεν άφησε ανεκμετάλλευτες ο «RVP». 

Ο Ολλανδός πήρε από το χέρι την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες και με άξιους συμπαραστάτες τους Ρούνεϊ και Γκιγκς «γύρισε» τούμπα το ματς. Ο Ολυμπιακός το «πάλεψε» σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως ο Ντε Χέα, που έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και «κράτησε» το μηδέν με μεγαλύτερη φάση την διπλή ευκαιρία στο 41’, αλλά και η επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια στέρησαν το τέρμα-πρόκρισης στους «8». 

Το ματς:

Ιδιαίτερα ανοιχτό ήταν το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά. Τόσο η Γιουνάιτεντ, η οποία ούτως ή άλλως «κυνηγούσε» το σκορ, όσο και ο Ολυμπιακός έπαιξαν αρκετά ανοιχτά δίνοντας γρήγορο ρυθμό στο ματς απ’ το ξεκίνημά του. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και μάλιστα λίγο έλειψε να ανοίξουν από νωρίς το σκορ, όμως ο Πέρες δεν εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική ενέργεια του Κάμπελ στο 15’. Η ομάδα του Μόγες απάντησε αμέσως και έφτασε μια «ανάσα» απ’ το γκολ όμως ο Ρομπέρτο και το δοκάρι του γλίτωσαν τον Ολυμπιακό στο 18’ έπειτα από κεφαλιά του Ρούνεϊ. 

Η μεγάλη ευκαιρία του Άγγλου επιθετικού έδωσε περισσότερο πάθος στους γηπεδούχους, οι οποίοι με «μεγάλες» μπαλιές βρήκαν τον τρόπο να τροφοδοτούν τον Φαν Πέρσι. Σε μία τέτοια φάση, ο Κάιπερς έκρινε πως το σπρώξιμο του Χολέμπας στον Ολλανδό ήταν πέναλτι και ο δεύτερος νίκησε στο 24’ τον Ρομπέρτο από την «άσπρη βούλα» κάνοντας το 1-0. Παρότι το «Όλντ Τράφορντ» πήρε φωτιά μετά το γκολ η αντίδραση των παικτών του Μίτσελ ήταν εξαιρετική. Οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν σχετικά ψηλά τις γραμμές τους και ισορρόπησαν την κατοχή της μπάλας χωρίς να απειληθούν παρά μόνο στο 34’΄, όταν ο Ρομπέρτο έκανε εξαιρετική απόκρουση σε κεφαλιά του Εβρά. Ο Ολυμπιακός δεν ξέφυγε από το πλάνο του Μίτσελ και άγγιξε την ισοφάριση στο 40’, όταν ο Ντε Χέα έσωσε τους Άγγλους έπειτα από προσπάθειες του Φουστέρ και του Τσόρι. 

Το 1-0, όλα έδειχναν, ότι θα ήταν το σκορ του ημιχρόνου, όμως ίσως η μοναδική στιγμή αδράνειας στην άμυνα των «ερυθρόλευκων» έδωσε στο… πιάτο το 2-0 για τον Φαν Πέρσι, ο οποίος δεν χαρίστηκε και έστειλε ισορρόπησε την υπόθεση πρόκρισης στο 45+1’. 

Το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα έκανε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο. Πριν καλά καλά προλάβουν οι δύο ομάδες να βρουν ρυθμό στο δεύτερο 45λεπτο, ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι με απευθείας εκτέλεση φάουλ – για το οποίο διαμαρτύρονται οι Πειραιώτες – στο 52ο λεπτό άφησε «άγαλμα» τον Ροπέρτο και έγραψε το 3-0 για τη Γιουνάιτεντ. Για ακόμη μία φορά οι «φιλοξενούμενοι» αντέδρασαν σωστά μετά το γκολ, εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι τους έδωσαν χώρο και πλησίασαν την περιοχή του Ντε Χέα. Οι παίκτες του Μίτσελ έψαξαν το γκολ και με κύριο εκφραστή των προσπαθειών τους τον Τσόρι, λίγο έλειψε να το πετύχουν. 

Με το πέρασμα των λεπτών οι «κόκκινοι διάβολοι» κατάφεραν να παγώσουν αισθητά τον ρυθμό που προσπαθούσε να δώσει ο Ολυμπιακός στο επιθετικό του κομμάτι, όμως όσο ο Μόγες κρατούσε πίσω την ομάδα του η μπάλα παιζόταν στο… μισό της Γιουνάιτεντ και οι «ερυθρόλευκοι» ήταν για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Στο φινάλε οι Άγγλοι κατάφεραν να ανασάνουν φέρνοντας τη μπάλα κοντά στην περιοχή του Ρομπέρτο, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν. Τα τελευταία δευτερόλεπτα πέρασαν με τον Τσόρι να γεμίζει συνεχώς στην περιοχή της Ντε Χέα, όμως η πολυπρόσωπη άμυνα της Γιουνάιτεντ δεν έκανε το λάθος και κράτησε την πρόκριση μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κάιπερς. 

Δείτε αποκλειστικές φωτο πριν, κατά και μετά το τέλος του ματς…

 

 

Όλη η επικαιρότητα