Πολιτισμός

Με πυρετώδη ρυθμό η προετοιμασία για το 3ο Port Festival

portfestivbal.jpg
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ημέρες έχουν απομείνει για τη διεξαγωγή του 3ου Port Festival που θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως και την 3η Αυγούστου, στο άλσος του Κατακόλου. Η ομάδα εθελοντών που διοργανώνει το μουσικό φεστιβάλ έχει ξεκινήσει πυρετωδώς τις προετοιμασίες στο χώρο.


Αυτές τις μέρες «στήνεται» η κεντρική μουσική σκηνή, καθώς και τα περίπτερα που θα φιλοξενήσουν ομάδες και συλλόγους για την μεγάλη μουσική γιορτή του λιμανιού.

Το 3ο Port Festival, παρά τις αντίξοες συνθήκες, διατηρεί τη φρεσκάδα και το δυναμικό του χαρακτήρα. Δίνει χώρο σε νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν το έργο τους και να εκφραστούν, και συνάμα συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει καλλιτεχνικές κι άλλες δραστηριότητες που θα ξεκινούν κάθε μέρα στις 7:30 το απόγευμα, θα συνεχίζεται στις 9μ.μ. με συναυλίες τοπικών κι όχι μόνο συγκροτημάτων και θα ολοκληρώνεται αργά το βράδυ.

Είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι τις προηγούμενες χρονιές συγκεντρώθηκαν στο Κατάκολο τις μέρες λειτουργίας του Φεστιβάλ 2.500-3.000 επισκέπτες ανά ημέρα. Δε χωρά αμφιβολία ότι το Port Festival, πέρα από την στήριξη που προσφέρει σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, συμβάλλει στην τοπική προβολή και ανάπτυξη.

Το Port Festival είναι ένα φεστιβάλ από τους πολίτες για τους πολίτες. Η επιτυχία του δεν εξαρτάται μόνο από την επιτυχία των καλλιτεχνικών εκδηλώσεών του, αλλά και από τη βοήθεια που θα συγκεντρώσει. Καλούμε λοιπόν την τοπική κοινωνία να στηρίξει έμπρακτα την προσπάθειά μας.

Πρόγραμμα 3ου Port Festival

Παρασκευή 31 Ιουλίου

Θεατρική Παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη από το 2ο Γυμνάσιο Πύργου

 

Σάββατο 1η Αυγούστου

1000MODS (Αθήνα)

THE DIVE (Αθήνα)

THE PERIODS (Αθήνα)

Κυριακή 2 Αυγούστου

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΛΙΔΑΣ (Πύργος)

THE GRANITES (Πύργος)

ROCK FOUR (Πύργος)

& Θέατρο δρόμου από το CIRKO CACHIVACHE (Αθήνα)

 

Δευτέρα 3 Αυγούστου

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΖΟΥΛΗΣ – ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ & ON THE ROAD (Αθήνα)

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΟΥΓΟΥΛΑΚΗΣ (Πάτρα)

SQUIRT FAMILY & THE COUSIN (Πύργος)

Όλη η επικαιρότητα