Αθλητισμός

Με σκόρερ τον Φουστέρ πρωταθλητής από τον Φλεβάρη ο Ολυμπιακός

david.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Βέροια στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” για την 24η αγωνιστική της Super League, αναζητώντας το τρίποντο που θα του εξασφάλιζε και μαθηματικά την κατάκτηση του φετινού τίτλου.   

Οι Πειραιώτες προέρχονταν από την ήττα – αποκλεισμό στην φάση των “32” του Europa League κόντρα στην Άντερλεχτ και ήθελαν μια νίκη ψυχολογίας απέναντι στην ομάδα της Ημαθίας, πριν μπουν στην μάχη του πρώτου ημιτελικού για το Κύπελλο Ελλάδας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (2/3).

Ο Μάρκο Σίλβα προχώρησε σε πολλές αλλαγές στο σχήμα που ξεκίνησε το ματς, δίνοντας φανέλα βασικού μεταξύ άλλων στους Βούρο, Τσιμίκα, Κολοβό και Φουστέρ. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε στο ματς και ο Ερνάνι, στην επιστροφή του στη δράση μετά τον τραυματισμό του τον Γενάρη.

Η Βέροια από την άλλη χωρίς ουσιαστικό άγχος, καθώς απείχε 10 βαθμούς από την γραμμή σωτηρίας, κυνηγώντας βασικά το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα της στον βαθμολογικό πίνακα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: “Γεώργιος Καραϊσκάκης”

Διαιτητής: Αρ. Βάτσιος (ΕΠΣ Δ. Αττικής)

Βοηθοί: Γ. Σταυρουλάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου), Δ. Βερρής (ΕΠΣ Λέσβου)

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Βούρος, Τσιμίκας, Ζντιέλαρ (46′ Μπουχαλάκης), Κασάμι, Ντομίνγκες (66′ Φορτούνης), Κολοβός (66′ Ερνάνι), Φουστέρ, Πουλίδο.

Βέροια (Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης, Νέτο, Πούγγουρας, Μαλόν, Μπράβο, Ανάκογλου (84′ Μεληκιώτης), Μοχάμεντ, Ναζλίδης (71′ Καϊκούτ), Μαγιέφσκι (59′ Γεωργιάδης), Άρσε, Σιόντης.

Γκολ: 19′ & 65′ Φουστέρ, 83′ Πουλίδο /

Κάρτες: 21′ Ζντιέλαρ / 81′ Σιόντης

Ανασκόπηση

Με οκτώ συνολικά αλλαγές στην ενδεκάδα του και κουβαλώντας την απογοήτευση του αποκλεισμού από την Άντερλεχτ, ο ρυθμός και η διάθεση ήταν ερωτηματικά για τον Ολυμπιακό απέναντι στην Βέροια. Η φιλοσοφία των Πειραιωτών μπαίνοντας στο ματς δεν είχε καμία διαφοροποίηση σε σχέση με όσα έχουν δείξει όλη τη σεζόν στο Φάληρο.

Κατοχή μπάλας, κυκλοφορία με πολλές πάσες, παιχνίδι από τα άκρα με την συμμετοχή των μπακ, χωρίς πολλά ρίσκα και με τις γραμμές κοντά. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους είχαν όλους τους παίκτες πίσω από την μπάλα σε φάση άμυνας, ήθελαν να ελέγξουν τους χώρους κυρίως στην μεσαία γραμμή και να βγουν γρήγορα στην κόντρα όταν προέκυπταν οι συνθήκες.

Ο Ολυμπιακός είχε σταθερά την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο, δεν μπορούσε όμως να βρει ρυθμό επιθετικά και να βάλει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή με καλές προϋποθέσεις. Πλην του Πουλίδο και του Φουστέρ, δεν πάταγε άλλος παίκτης το “κουτί” και οι “ερυθρόλευκοι” αρκούνταν σε επιθετικό παιχνίδι στα πέριξ της περιοχής του Καντιμοίρη.

Από μια εκτέλεση φάουλ και κόντρα στο τείχος, η διορατικότητα του Φουστέρ ήταν αρκετή για να οδηγήσει τον Ισπανό σε θέση βολής και το 1-0 με προβολή στο 19ο λεπτό.

Παρά το προβάδισμα των γηπεδούχων δεν άλλαξαν πολλά στην εικόνα της αναμέτρησης. Η Βέροια έκανε περισσότερο αισθητή την παρουσία της επιθετικά, έχοντας ως κορυφαία στιγμή την χαμένη ευκαιρία του Ανάκογλου στο 30′ έπειτα από ταχύτατη αντεπίθεση και πάσα του Ναζλίδη.

Ο Γιουσούφ ήταν δραστήριος, ο Ναζλίδης δύο φορές από καλή θέση δεν κατάφερε να εκτελέσει σωστά, ενώ το καλό σουτ του Μαγιέφσκι στην εκπνοή του πρώτου μέρους πέρασε άουτ. Ο Κασάμι δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Καντιμοίρη στο 31′ και βρήκε σε ετοιμότητα τον γκολκίπερ της Βέροιας.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ, 68% – 32% κατοχή μπάλας, 7(5) – 5(3) τελικές και 6-3 κόρνερ.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου ο Μπουχαλάκης πέρασε στη θέση του Ζντιέλαρ και στο 52′ η Βέροια έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση. Ο Μαγιέφσκι όμως από πλάγια θέση δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Ρομπέρτο. Απάντησε στις ευκαιρίες ο Ολυμπιακός, όμως ο Καντιμοίρης έβαλε στοπ στις προσπάθειες των Κασάμι (57′) και Ντα Κόστα (62′).

Στο 65′ ο Μπράβο διαμαρτυρήθηκε για τράβηγμα μέσα στην περιοχή και στην εξέλιξη της φάσης ήρθε το 2-0 για τους Πειραιώτες. Ο Σαλίνο γύρισε από δεξιά, ο Κολοβός κατέβασε με το στήθος και ο Φουστέρ με μονοκόμματο αριστερό βολέ έστειλε την μπάλα χαμηλά στην γωνία του Καντιμοίρη.

Ο γκολκίπερ της Βέροιας μάλιστα με εκπληκτική επέμβαση στέρησε ένα τρομερό γκολ από τον Φορτούνη στο 73ο λεπτό. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός επιχείρησε να σκοράρει με ανάποδο ψαλίδι, όμως είδε τον Καντιμοίρη να απογειώνεται διώχνοντας σε κόρνερ! Το ρεσιτάλ του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων είχε και συνέχεια, αφού στο 82′ με νέα καταπληκτική επέμβαση σταμάτησε την σκαστή, καρφωτή κεφαλιά του Ντα Κόστα.

Ένα λεπτό αργότερα ο Καντιμοίρης δεν μπορούσε να κάνει κάτι στην προβολή του Πουλίδο μέσα από την περιοχή, με τον Μεξικανό να σημειώνει το 3-0, που ήταν και το τελικό σκορ στο Φάληρο.

Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός σφράγισε και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου, 6ου συνεχόμενου, στην Super League. Ακολούθησαν τα “όλε – όλε” των παικτών με τους οπαδούς τους, που φώναξαν ρυθμικά το όνομα του Μάρκο Σίλβα.

Η φάση του αγώνα

Αυτή του 73ου λεπτού, όταν ο Φουστέρ έκλεψε την μπάλα και έσκαψε για τον Φορτούνη, που με εντυπωσιακό ψαλιδάκι επιχείρησε να σκοράρει. Όμως ο Καντιμοίρης με υπερένταση εκτινάχθηκε και με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ. Εντυπωσιακή φάση.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Νταβίδ Φουστέρ. Ο Ισπανός μέσος έδειξε αποτελεσματικότητα στο γκολ και με δύο δικά του τέρματα “κλείδωσε” ουσιαστικά τη νίκη για τον Ολυμπιακό. Πάτησε περιοχή, είχε ευκαιρίες για να πετύχει χατ-τρικ και δημιούργησε διαρκείς πονοκεφάλους στην αντίπαλη άμυνα. Με διάθεση και ένταση στο παιχνίδι του, οδήγησε τους Πειραιώτες στη νίκη – τίτλο.

Πηγή: sport24.gr

Όλη η επικαιρότητα