Αθλητισμός

Με σπασμένα πλευρά-κλείδα και διάσειση την γλίτωσε ο καμεραμάν που χτυπήθηκε από τροχό (VIDEO)

7_7b_2.jpg

Ο Αυστραλός, ενώ ήταν δεύτερος στον αγώνα, πίσω από τον Φέτελ, κλήθηκε από την ομάδα στον ένατο γύρο, για την πρώτη αλλαγή ελαστικών.

Η αλλαγή ελαστικών δεν ολοκληρώθηκε με επιτυχία καθώς δεν είχε κουμπώσει το μπουλόνι στον πίσω δεξιά τροχό. Κάνοντας λάθος πάνω στην ένταση της στιγμής, ο σηματωρός έδωσε σήμα στο Γουέμπερ να φύγει και ο Αυστραλός ως όφειλε, ξεκίνησε. Τα χέρια του τεχνικού που χειρίζονταν το αερόκλειδο πίσω δεξιά, σχημάτιζαν έναν κύκλο απόγνωσης και δεν άφηναν κανένα περιθώριο αμφιβολίας για τη συνέχεια.

Το ελαστικό έφυγε από τη θέση του όταν ο Γουέμπερ ακούγοντας τις εντολές του μηχανικού του φρέναρε. Ο τροχός ακολούθησε μια ανεξέλεγκτη πορεία με κατεύθυνση προς τα πιτ της Mercedes αφού προσπέρασε αυτά της Lotus. Χτύπησε πάνω σ’ ένα αερόκλειδο και απογειώθηκε χτυπώντας τον εικονολήπτη της FOM στην πλάτη. Ο Πωλ Άλεν όπως είναι το όνομα του άτυχου εργαζόμενου σωριάστηκε κάτω.Δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες επί τόπου στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ιατρείο της πίστας και από κει με ελικόπτερο στο νοσοκομείο του Κόμπλενζ. Το ιατρικό δελτίο κάνει λόγο για σπασμένη κλείδα, δύο πλευρά, διάσειση και μώλωπες.

Από τη FIA επιβλήθηκε ποινή 30 χιλιάδων δολαρίων στη Red Bull για επικίνδυνη απελευθέρωση μονοθεσίου από τα πιτ.

Όλη η επικαιρότητα