Ηλεία

Με συλλογική προσπάθεια και δράση δίπλα στην κοινωνία

balioukos001.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, είναι η εποχή της συλλογικής προσπάθειας και δράσης. Από αυτήν την πορεία δεν περισσεύει κανένας μας για αυτό να είστε έτοιμοι να σηκώσετε τα μανίκια και να στηρίξετε την κοινωνία που σας τίμησε και σας ανέθεσε την εκπροσώπησή της». Μ’ αυτά τα λόγια ο επανεκλεγείς δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, κάλεσε όλους τους αιρετούς σε μια κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη του δήμου και τη στήριξη της κοινωνίας, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα και μέσο που τους προσφέρεται, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας, την 5η συνεχόμενη για τον δήμαρχο Σάκη Μπαλιούκο.

   Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων, που γέμισε ασφυκτικά από νωρίς το απόγευμα, καθώς, εκτός από τον δήμαρχο, τους δημοτικούς συμβούλους, τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Κρεστένων και τους προέδρους και εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων που ορκίστηκαν, το «παρών» έδωσαν αρκετοί πολίτες, συγγενείς των αιρετών, αλλά και επίσημοι. Ανάμεσά τους οι βουλευτές Διονυσία – Θεοδώρα  Αυγερινοπούλου και Γιάννης Κουτσούκος, ο νέος αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γεωργιόπουλος και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Παναγιώτης Μπράμος, Δημήτρης Κωσταριάς και Γιώργος Χήνος, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς και ο αντιδήμαρχος Πέτρος Γιαννακόπουλος, κ.α.

Καλή θητεία και καλή δύναμη

   Την τελετή ορκωμοσίας πραγματοποίησαν εφημέριοι ενοριών των Κρεστένων και της ευρύτερης περιοχής, που ευχήθηκαν καλή θητεία και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους.

   Ο Σάκης Μπαλιούκος έβαλε το χέρι στο Ευαγγέλιο και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων, με υψωμένο το χέρι τους, έδωσαν όρκο για υπακοή στο Σύνταγμα και τους Νόμους, να υπηρετούν την πατρίδα και να εκπληρώνουν τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους.

«Δεσμευόμαστε απέναντι στην πατρίδα…»

   Ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος άνοιξε την ομιλία του με αναφορά στη νέα εποχή, στην οποία μπαίνει η αυτοδιοίκηση, από την 1η Σεπτέμβρη, δεδομένων των αυξημένων υποχρεώσεων με τις οποίες έχουν επιφορτιστεί οι ΟΤΑ, τη μείωση του προσωπικού και τον περιορισμό πόρων, αποτελώντας όμως πρόκληση και μεγάλο στοίχημα για όλους τους αιρετούς. «Ο όρκος που μόλις δώσαμε, μας δεσμεύει απέναντι στην πατρίδα, στην περιοχή μας και στον δημότη μας, ότι θα πορευτούμε χωρίς υπολογισμούς και ιδιοτέλεια, ότι θα πορευτούμε χωρίς δογματισμούς, αλαζονεία, πολώσεις, φανατισμούς, μιζέρια και λαϊκισμό, μας δεσμεύει να πορευτούμε τηρώντας τις αρχές της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της ισόρροπης ανάπτυξης για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που μας προσφέρεται.

   Σε αυτήν την προσφερόμενη δυνατότητα πρέπει να προστεθεί και η δική μας προσπάθεια για να υπάρξει  το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα.

   Τοπικοί Εκπρόσωποι, Τοπικά Συμβούλια, Δημοτική Κοινότητα, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Δημοτική Αρχή και Υπηρεσίες του Δήμου πρέπει αυτή την εποχή να υπερβούμε τον εαυτό μας», είπε χαρακτηριστικά ο Σάκης Μπαλιούκος, δηλώνοντας και διαβεβαιώνοντας ότι η δημοτική πλειοψηφία και η Δημοτική Αρχή θα είναι και πάλι 24ωρης παρουσίας και διάθεσης.

   Τόνισε την ανάγκη για αξιοποίηση όλου του χρηματοδοτικού «οπλοστασίου» από τον δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή για έναν σύγχρονο, οργανωμένο και αποφασιστικό δήμο. «Οι περικοπές των πόρων, να μην γίνει και δε θα γίνει από εμάς και προσωπικά από εμένα, άλλοθι για απουσία παρεμβάσεων και μεταφορά της ευθύνης στην κακή πολιτεία, η οποία, ναι, έχει ευθύνες και μάλιστα μεγάλες», συμπλήρωσε ο κ. Μπαλιούκος, δηλώνοντας ότι η Δημοτική Αρχή θα διεκδικήσει, μέσα από θεσμοθετημένα συλλογικά όργανα, την απόδοση των πόρων που αντιστοιχούν στον δήμο, αλλά και τη θέση που πρέπει να έχουν χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις.

   Απευθυνόμενος στους νέους – αλλά παλαιούς – συναδέλφους τους, αφού τους συνεχάρη για την εκλογή του, ευχόμενος υγεία, δύναμη και προκοπή, τους κάλεσε σε συλλογική προσπάθεια και δράση, κάτι που αποτελεί – όπως είπε – τη μοναδική μέθοδο υλοποίησης των δράσεων.

   Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους υποψήφιους της παράταξής τους αλλά και τους δημότες, για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό του 16 χρόνια τώρα και η οποία επιβεβαιώνεται για 5η συνεχή εκλογή, από την πρώτη Κυριακή.

«Με έλεγχο, αλλά και προτάσεις καινοτομίας και αλληλεγγύης»

   Με ευχές στον δήμαρχο Σάκη Μπαλιούκο για την επανεκλογή τους και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, προέδρους και εκπροσώπους της δημοτικής και των τοπικών κοινοτήτων, για μια θητεία εποικοδομητική, δημιουργική και διεκδικητική για το συμφέρον του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, άνοιξε την ομιλία της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αθανασία Κουσκουρή, ευχαριστώντας όμως και όλους τους πολίτες που στήριξαν την παράταξή της στην εκλογική αναμέτρηση του περασμένου Μαΐου. «Ο θεσμός της αντιπολίτευσης, είναι βασικά ρόλος ελέγχου, ενός ελέγχου που θα ασκείται ευσυνείδητα από εμένα και τα μέλη της παράταξής μου, με γνώμονα πάντα το συμφέρον του δήμου μας. Ο σεβασμός και η προστασία του πολίτη, η διαφάνεια, η ισονομία και η συμμετοχική δημοκρατία- με βασικό άξονα το πρόγραμμά μας – είναι αρχές με τις οποίες θα υπηρετήσουμε τη θέση μας», είπε η κα Κουσκουρή, δεσμευόμενη παράλληλα ότι, η ίδια και τα μέλη της παράταξής της, θα αναλάβουν πρωτοβουλίες και θα συμβάλλουν στη σύνθεση προτάσεων, που θα έχουν το στοιχείο του ριζοσπαστισμού, της καινοτομίας και της αλληλεγγύης, στην κατεύθυνση της στήριξης των τομέων της παιδείας, της υγείας, της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής και ανάπτυξης και όλων των επαγγελμάτων.

«Θα υπερασπίζομαι τα δικαιώματα του λαού…»

   Μ’ αυτή την έκφραση, – την οποία ζήτησε να καταχωρηθεί στο πρακτικό της ορκωμοσίας – που αποτελεί ουσιαστικά και «πολιτικό όρκο», ολοκλήρωσε την ομιλία του ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Νίκος Γκότσης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «…θα είμαστε το μάτι και το αυτί του λαού στο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα αποκαλύπτει, θα δυσκολεύει, θα ενημερώνει και θα στηρίζει τα λαϊκά συμφέροντα». Έκανε λόγο για αντιλαϊκή πολιτική, η οποία έχει οδηγήσει στην ανεργία, την φτώχεια, το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και τα λουκέτα στα μικρομάγαζα και δήλωσε ότι «…θα θέσουμε στο επίκεντρο και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά κυρίως έξω στο λαό, τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, που καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και των γυναικών».



Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα