Ηλεία

Με τη «βούλα» παραδίδεται η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Με «εντολή» Κικίλια η εργολαβία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός –το πολύ – δυο μηνών

Πληρώθηκε η ανάδοχος για το ισόγειο και προχωρά στα έργα του ορόφου

Και με τη «βούλα» παραδίδεται για χρήση η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Αμαλιάδας, στην οποία – σύμφωνα με τον προγραμματισμό – θα λειτουργήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, το σύγχρονο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης.

Αυτό ανακοινώθηκε, το μεσημέρι της Τρίτης, από τα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, αμέσως μετά την αυτοψία που έγινε στο κτίριο και στη διάρκεια της σύσκεψης που ακολούθησε στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Αναπληρωτής Δημάρχου και μεγάλος δωρητής του νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Ανδρέας Παπαδάκος, η Γενική Γραμματέας κ Νίκη Κοκκαλιάρη ο Αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Φουντάς, στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ήλιδας και ο αναπληρωτής Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας κ. Γιάννης Χουζούρης. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, από την πλευρά των εκπροσώπων του Υπουργείου Υγείας, οι εργασίες του ισογείου έχουν ολοκληρωθεί και εντός του 2019 ή τις πρώτες ημέρες του 2020 θα γίνει η προσωρινή και αμέσως μετά οριστική παραλαβή του έργου. Παράλληλα ο Δήμος Ήλιδας, θα προχωρήσει τις διαδικασίες για την επανασύσταση της εργολαβίας – ο ανάδοχος είχε κηρυχθεί έκπτωτος από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή – ώστε σε διάστημα, -το πολύ – δυο μηνών να ολοκληρώσει ως όφειλε, τις εργασίες στον πρώτο όροφο. Όπως είπαν οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας, η εντολή που έχουν λάβει από τον Υπουργό κ Βασίλη Κικίλια, είναι το θέμα της νέας πτέρυγας να «κλείσει» όσο το δυνατό συντομότερα και σε αυτό το πλαίσιο κινούνται τόσο οι ίδιοι όσο και ο Δήμος Ήλιδας.

Γ. Λυμπέρης : «Δυστυχώς χάσαμε πέντε χρόνια»

Στις δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ Γιάννης Λυμπέρης, μεταξύ άλλων επεσήμανε : «Δυστυχώς χάσαμε πέντε χρόνια, για την έναρξη της λειτουργίας του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και στη συνέχεια του ορόφου της νέας πτέρυγας, όπου θα λειτουργήσουν τα χειρουργεία και η μονάδα αυξημένης φροντίδας. Αυτό που υποσχεθήκαμε, για το νοσοκομείο Αμαλιάδας, το υλοποιούμε με μεγάλο αγώνα που πολλές φορές φτάνει σε οριακές καταστάσεις». Προχωρήσαμε, συμπλήρωσε ο Δήμαρχος «στη διοικητική παραλαβή του ισογείου και στη συνέχεια προμηθευτήκαμε τον απαραίτητο εξοπλισμό – αξονικό τομογράφο, ψηφιακό ακτινολογικό κ.α. – προκειμένου να γίνει λειτουργικό το νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Απομένουν τα τυπικά για να κλείσουμε την εργολαβία. Η ουσία είναι πως με όλα αυτά που υλοποιήσαμε, κάναμε εφικτή την παραμονή και αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας. Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να καταργήσουν ή να υποβαθμίσουν την νοσηλευτική μονάδα της πόλης μας, ματαιοπονούν. Το επόμενο βήμα μας είναι να επανδρωθεί το νοσοκομείο με ιατρικό προσωπικό ώστε, σύντομα να είναι σε θέση να εφημερεύει όλο το μήνα».

«Υλοποιούμε τις υποσχέσεις μας»

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Παπαδάκος είπε : «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βλέπω πως ότι έχουμε υποσχεθεί μαζί με τον Δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη, υλοποιούνται. Το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, είπαμε από την πρώτη μέρα πως θα αναβαθμιστεί. Σήμερα τα στελέχη του Υπουργείου Υγείας, επιβεβαιώνουν πως η νέα πτέρυγα δίνεται άμεσα στους κατοίκους της Ηλείας. Αυτό ήταν το ζητούμενο. Να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο νοσοκομείο, που όλοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και να βρίσκουν λύση στο πρόβλημα της υγείας που αντιμετωπίζουν».

Με τη σειρά του ο κ. Φουντάς επεσήμανε: «Εντός του 2019 ένα προλάβουμε τις τυπικές διαδικασίες, ή τις πρώτες ημέρες του 2020 θα γίνει η προσωρινή και στη συνέχεια οριστική παραλαβή του ισογείου της νέας πτέρυγας. Στη συνέχεια και σε διάστημα το πολύ δυο μηνών θα παραδοθεί και ο πρώτος όροφος. Ο σχεδιασμός μας προχωρά κανονικά και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους κατοίκους του Δήμου Ήλιδας αρχικά και όλου του νομού πως δημιουργείται μια νέα νοσηλευτική μονάδα στην οποία όλοι θα έχουν πρόσβαση και θα λύνουν τα προβλήματά τους χωρίς να χρειάζονται να μετακινηθούν στην Πάτρα».

Όλη η επικαιρότητα