Categories: Πολιτική

Με τηλεδιάσκεψη, λόγω covid, ο Κ. Καραμανλής στην Ολομέλεια

Share

Με ευχές «για ταχεία ανάρρωση και όλα να πάνε καλά» στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή που διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19, ξεκίνησε η ολοκλήρωση της συζήτησης και ψήφισης του σχεδίου νόμου «Οδηγώντας με ασφάλεια: Εκσυγχρονισμός πλαισίου εκπαίδευσης και εξέτασης υποψήφιων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων, διατάξεις σχετικά με την οδήγηση ατόμων με αναπηρία, ρυθμίσεις για την ταξινόμηση και την κυκλοφορία οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας yπουργείου Υποδομών και Μεταφορών».

Ο K. Αχ. Καραμανλής συμμετέχει στη συνεδρίαση μέσω της πλατφόρμας webex και μάλιστα με την έναρξη της ανακοίνωσε στο Σώμα ότι κάνει αποδεκτές όλες τις υπουργικές τροπολογίες καθώς και τη βουλευτική τροπολογία που αφορά ρυθμίσεις για την ίδρυση Ιδιωτικών ΚΤΕΟ εκτός Γενικής Κατοικίας, ενώ απορρίπτονται όλες οι υπόλοιπες.

Μεταξύ των υπουργικών τροπολογιών που γίνονται αποδεκτές είναι και εκείνη με την οποία το αναβαλλόμενο τμήμα Πάτρα – Πύργος του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα που  εξαιρέθηκε από το αντικείμενο της σύμβασης παραχώρησης, εις όφελος της ασφάλειας των χρηστών, εκχωρείται στην «Ολυμπία Οδό».

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης παράλληλα κατέθεσε τις νομοθετικές βελτιώσεις και προσθήκες που κατά τη χθεσινή συνεδρίαση είχε παρουσιάσει και αναλύσει ο υπουργός.