Ηλεία

Με την Δόμνα Μιχαηλίδου συναντήθηκε ο Βασίλης Γιαννόπουλος

Τι συζήτησαν.
Ακούστε το άρθρο

Ζητήματα που αφορούν στους θεσμούς της υιοθεσίας και της αναδοχής παιδιών στην Π.Ε Ηλείας, στην αναβάθμιση των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, και άλλα, που άπτονται των αρμοδιοτήτων της, έθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, στην Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων – αρμόδια σε θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την συνάντησή τους, σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022, στην Αθήνα.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης γνωρίζοντας την ευαισθησία και τις προσπάθειες της κας Υφυπουργού για την αποϊδρυματοποίηση και την ενίσχυση του θεσμού της υιοθεσίας και της αναδοχής, θέλησε να την ενημερώσει για την πορεία υλοποίησής τους στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Ο ίδιος, χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικό, αλλά και ενθαρρυντικό, το γεγονός ότι στην αρμόδια υπηρεσία Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Π.Ε Ηλείας έχουν υποβληθεί 36 αιτήσεις υιοθεσίας – αριθμός μεγάλος για την περιοχή, συγκριτικά με το παρελθόν – από τις οποίες μέχρι σήμερα έχουν διεκπεραιωθεί οι 15 εξ αυτών.

Κατά την συζήτηση, επεσήμανε κάποιες παρατηρήσεις που έχουν διαπιστωθεί από τους αρμόδιους υπαλλήλους κατά την εξέταση των αιτήσεων,  κάνοντας μάλιστα και κάποιες βελτιωτικές προτάσεις που θα μπορούσαν να διευκολύνουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και να μειώνουν σημαντικά τον χρόνο ολοκλήρωσής τους, χωρίς ωστόσο να επηρεαστούν στο ελάχιστο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της διαδικασίας, όσον αφορά στις εγγυήσεις που θα διασφαλίζουν την προστασία και ασφάλεια των παιδιών. Η κα Υφυπουργός, σημείωσε πως κάθε στοιχείο/επισήμανση που φτάνει στο Υπουργείο από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην διαρκή βελτίωση των διαδικασιών. Μάλιστα, μετά την σχετική ενημέρωση από τον κ. Γιαννόπουλο για την ανάγκη στελέχωσης της Υπηρεσίας με Κοινωνικούς Λειτουργούς, η ίδια ζήτησε αναλυτικά στοιχεία, προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες ενίσχυσης της Υπηρεσίας, αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελούν.

Επιπρόσθετα κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν και άλλα, σημαντικά θέματα, όπως είναι η ανάγκη αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων των δομών φιλοξενίας ΑμεΑ καθώς και ηλικιωμένων/χρονίως παθόντων που λειτουργούν στα γεωγραφικά όρια της Π.Ε Ηλείας, με την κα Μιχαηλίδου να εκφράζει το ενδιαφέρον να επισκεφθεί την περιοχή και να αποκτήσει και ιδία εικόνα για την υφιστάμενη κατάσταση.

 

Όλη η επικαιρότητα