Αγροτικά Ηλεία

Με το «δεξί»… πλέει ο «Κύκνος»!

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΤΟΜΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΑ ΣΑΒΑΛΙΑ – ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΜΑΤΑ..

Με το «δεξί», ξεκίνησε την Τρίτη η παραλαβή βιομηχανικής τομάτας από το εργοστάσιο «Κύκνος» στα Σαβάλια, με την ευχή η όλη διαδικασία να εξελιχθεί ομαλά.

Η  προσέλευση των τρακτέρ με το προϊόν αυξάνεται μέρα την ημέρα, ενώ  φέτος και στα δύο εργοστάσια αναμένεται να παραδοθούν περίπου 95.000 τόνοι τομάτας, αν και όλα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες.

Ότι το εργοστάσιο,  είναι έτοιμο σε κάθε επίπεδο για την παραλαβή τομάτας δήλωσε η  γεωπόνος – υπεύθυνη ποιοτικού ελέγχου στο εργοστάσιο «Κύκνος» κα Μαριλένα Παπαθεοδώρου: «Ξεκινάμε δυναμικά. Δεν υπάρχουν προβλήματα, ακολουθούμε τον προγραμματισμό και πιστεύουμε ότι θα είμαστε ικανοποιημένοι από την ποιότητα της τομάτας. Ήταν μια χρονιά αυτή, που δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα, αν εξαιρέσουμε τις πρώιμες φυτεύσεις που εκεί ίσως οι στρεμματικές αποδόσεις θα είναι μειωμένες, σε σχέση με τις φυσιολογικές τιμές.

Θεωρούμε ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά και προς αυτή την κατεύθυνση έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από τους παραγωγούς της εταιρείας και απ’ όλα τα εμπλεκόμενα μέλη και συνεχίζουμε δυναμικά.

Έχουμε λάβει και όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κορονοϊό για εργαζομένους και επισκέπτες και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την όποια κατάσταση σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ».

Την πεποίθηση ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά εξέφρασε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος, ο οποίος την Τρίτη βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου «Κύκνος».

«Μέχρι στιγμής, τα πράγματα πάνε καλά. Πιστεύω να έχουμε μια καλή χρονιά, γιατί οι τοματοπαραγωγοί μας έχουν δεινοπαθήσει οικονομικά τα τελευταία χρόνια. Τα δύο εργοστάσια του νομού στηρίζουν την οικονομία της Ηλείας. 10 εκατ. ευρώ αφήνουν τα δύο εργοστάσια στο νομό μας.

Η Ομάδα Παραγωγών είναι δίπλα στους παραγωγούς. Εμείς είμαστε σε ετοιμότητα για την γραφειοκρατική διαδικασία, γιατί η βιομηχανική τομάτα έχει συνδεδεμένη στρεμματική ενίσχυση.

Είμαστε σε συνεργασία και με τα εργοστάσια για ότι πρόβλημα παρουσιαστεί να το λύνουμε. Εύχομαι να έχουμε ευνοϊκές καιρικές συνθήκες έτσι ώστε οι παραγωγοί μας να λάβουν ένα εισόδημα.

Περίπου 95.000 τόνοι τομάτας αναμένεται να παραδοθούν αυτή τη σεζόν, που κυμαίνεται περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Αυτό πάντα εξαρτάται με τις καιρικές συνθήκες. Ελπίζουμε τα εργοστάσια να είναι ανοιχτά μέχρι 15 Σεπτεμβρίου», επεσήμανε ο κ. Βαλιανάτος.

Όλη η επικαιρότητα