Αρθρογραφία

Με το εισιτήριο του τρένου στο χέρι

Ακούστε το άρθρο
Έβαλα τελευταία στο διαδίκτυο μία φωτογραφία , στην οποία φαίνομαι  μπροστά στον σταθμό του τρένου στον Καϊάφα, με το εισιτήριο ανά χείρας να περιμένω το τρένο, μάταια φυσικά ,αφού σταμάτησε να σφυρίζει στην Πελοπόννησο από το 2007 ,με δυσοίωνες μάλλον προοπτικές, εκτός και αν συμβεί κάτι πολύ σοβαρό, που να έχει σχέση με κάποιον ονειροπόλο μάλλον επενδυτή, ή κάποιον φιλέλληνα εκ των συμπατριωτών μας λεφτάδων.
Έλαβα λοιπόν διάφορα και ποικίλα σχόλια, από συμπάθειας «κοίτα ο κακομοίρης περιμένει αλήθεια το τρένο», μέχρι απαξιωτικά και υβριστικά «δεν περνάει ρε μα……..το τρένο, το έκοψαν», αλλά και κάποια άλλα, ανθρώπων που κατάλαβαν τον συμβολισμό και δήλωναν ότι θα μπορούσαν να φωτογραφηθούν και οι ίδιοι με το εισιτήριο στο χέρι.
Ασφαλώς αγαπητοί κύριοι, εσείς που τα ξέρετε όλα και καταλάβατε ότι περιμένω άσκοπα στο σταθμό, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν θα περάσει το τρένο, τουλάχιστον πολύ σύντομα, σίγουρα όμως θα ξανασφυρίξει στο πολύ κοντινό μέλλον, όχι επειδή το περιμένω εγώ, ή επειδή μπορεί να το ζητήσει η τοπική κοινωνία, οι φορείς και οι ευαισθητοποιημένοι για ανάπτυξη και πρόοδο, αλλά επειδή πρόκειται για μία υποδομή, που αν εκσυγχρονισθεί, μπορεί να είναι από τις πιο κερδοφόρες επενδύσεις στην Πελοπόννησο.
Φυσικά δεν πρόκειται να λειτουργήσει ως κρατική επιχείρηση, γιατί ξαναήταν κρατική, ο γνωστός ΟΣΕ, που χρεοκόπησε ,αφήνοντας συσσωρευμένες ζημιές άνω των 12 δις. ευρώ και εγκαταλείποντας το σιδηροδρομικό δίκτυο και τις λοιπές εγκαταστάσεις  στην σκουριά και στην λεηλασία των διάφορων αρπακτικών που ενδιαιτούν στην χώρα μας.
Μπορεί να βρεθεί κάποιος επενδυτής και να επενδύσει στα πρότυπα των επενδύσεων που έγιναν στην Ινδία ή στην Νέα Ζηλανδία ,σε εγκαταλελειμμένους σιδηρόδρομους ,που έγιναν τελικά κερδοφόρες τουριστικές επιχειρήσεις, ζηλευτές και προτιμητέες από όλα τα διεθνή μεγάλα τουριστικά πρακτορεία, τα οποία βάζουν στην σειρά τους πελάτες τους λόγω μεγάλης ζήτησης και συνωστισμού.
Και για τους γνωρίζοντες λίγο περισσότερο την Πελοπόννησο, μάλλον το σιδηροδρομικό της δίκτυο  προσφέρεται για μετατροπή του σε τουριστικό σιδηρόδρομο, υψηλών προδιαγραφών και  ευοίωνων προοπτικών, με την κυκλοφορία αναπαλαιωμένων  και καινούργιων τρένων ,για επισκέπτες που καταλαβαίνουν από ιστορία, παράδοση  και έχουν χρόνο να μάθουν την Ελληνική ιστορία ταξιδεύοντας στους τόπουε όπου έχει φραφτεί το μεγαλύτερο τμήμα της.
Συνεπώς ,ας λείπουν οι εξυπνάδες και  οι ειρωνείες  για την συμβολική μου παρουσία στον  κλειστό φυσικά,  Σ/Σ του Καϊάφα, με το εισιτήριο δήθεν ανά χείρας  και ας αναλογισθούν την ιστορία που έγραψε  και τις υπηρεσίες που προσέφερε ο σιδηρόδρομος της Πελοποννήσου από της κατασκευής του  το 1889 και για αυτά που μπορεί να προσφέρει στην ανάπτυξη του τόπου μας  σήμερα και στο κοντινό μέλλον.-
Επαναδημοσίευση από τις ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
της 4.9.2014 για απλή υπενθύμιση!!!

Όλη η επικαιρότητα