Ηλεία

Με το σταγονόμετρο η υδροδότηση – Καμένες αντλίες ταλαιπώρησαν Αετοράχη – Άνω Κουρτέσι

Αποκαταστάθηκε η ομαλή υδροδότηση στα χωριά Αετοράχη και Άνω Κουρτέσι στα οποία τα τελευταία εικοσιτετράωρα είχε διακοπεί η παροχή νερού με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να υποφέρουν.

Χθες το πρωΐ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Παλαιολόγος, έστειλε τεχνικούς οι οποίοι και αποκατέστησαν άμεσα την υδροδότηση η οποία είναι διακοπεί εξ αιτίας καμένων αντλιών στις πομόνες. Οι αντλίες αντικαταστάθηκαν η υδροδότηση ξεκίνησε και πάλι.

Ανακοίνωση

Στο μεταξύ ο δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία:

«Εξαιτίας των αυξημένων αναγκών ύδρευσης λόγω της θερινής περιόδου που διανύουμε, επισημαίνουμε ότι: Σύμφωνα με τον Κανονισμό Ύδρευσης απαγορεύεται αυστηρά η χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης για άρδευση λαχανόκηπων, κηπευτικών (κλπ) προϊόντων, η λήψη νερού με υδροφόρα (βυτία) όπως και η αποθήκευση νερού σε χωμάτινες ή άλλες επίγειες δεξαμενές από τα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου, για τις ανάγκες κτηνοτροφικών μονάδων και την άρδευση δενδρυλλίων και κηπευτικών στους αγρούς. Ομοίως, απαγορεύεται η σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης πιεστικών αντλιών χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση της υπηρεσίας. Στους παραβάτες επιβάλλεται πρόστιμο.
Υπενθυμίζεται ότι το νερό διατίθεται κατά απόλυτη προτεραιότητα για την ύδρευση των οικιών, και εφόσον υπάρχει πλεόνασμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλες χρήσεις (οικόσιτα ζώα, βιομηχανικές τουριστικές εγκαταστάσεις, ανθόκηποι κλπ).
Επίσης, κατά τις ώρες αυξημένης ζήτησης νερού (4.00 μ.μ. – 10 μ.μ.) απαγορεύεται η αλόγιστη χρήση νερού για πλύσιμο αυτοκινήτων, κατάβρεγμα δρόμων κλπ. Τέλος, απαγορεύονται οι αυθαίρετες συνδέσεις παροχών στα δίκτυα ύδρευσης χωρίς προηγούμενη άδεια της Υπηρεσίας. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Ύδρευσης οι παραβάτες (ιδιοκτήτες και υδραυλικοί) τιμωρούνται με πρόστιμο και διώκονται ποινικά.
Παρακαλούμε για τη σωστή χρήση του νερού, ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο έτσι ώστε να μην μένουν συνδημότες μας χωρίς νερό για τις βασικές τους ανάγκες. Σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Ύδρευσης, στους παραβάτες μπορεί να επιβληθεί η σφράγιση της παροχής ύδρευσης όταν γίνεται παράνομη χρήση , προκειμένου να εξοικονομηθεί ποσότητα νερού.

Η Υπηρεσία του Δήμου καταβάλει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να διατίθεται επαρκής ποσότητα νερού για τις ανάγκες των δημοτών μας αλλά για να έχει αποτέλεσμα αυτή η προσπάθεια, απαιτείται η συνεργασία των δημοτών και ο αλληλοσεβασμός στις ανάγκες ύδρευσης».

Όλη η επικαιρότητα