Ηλεία Ομογένεια Πολιτική

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Ανδρέας Παπαδάκος

Θέματα που αφορούν στον δήμο Ήλιδας και την Ηλεία γενικότερα, είχε την ευκαιρία να θέσει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ομογενής αναπληρωτής δημάρχου Ήλιδας Ανδρέας Παπαδάκος, κατά την επίσκεψη του πρώτου στην Αμερική την ημέρα εορτασμού των Θεοφανίων.

Ο κ. Παπαδάκος, είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον κ. Μητσοτάκη για θέματα της ομογένειας, αλλά και για την Ηλεία και όταν ο αναπληρωτής δημάρχου Ήλιδας επιστρέψει στην Ελλάδα θα κλείσουν ραντεβού για να συναντηθούν, όπως γνωστοποίησε χθες ο κ. Παπαδάκος στην εφ. «Πατρίς».

«Φυσικά, λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων δεν είχαμε την ευκαιρία να πούμε πολλά. Ωστόσο, μιλήσαμε και δώσαμε ραντεβού στην Ελλάδα όταν επιστρέψω, για να συναντηθούμε», δήλωσε ο κ. Παπαδάκος.

Ο πρωθυπουργός συμμετείχε στην θεία λειτουργία για τον εορτασμό των Θεοφανίων  στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στο Tarpon Springs στην Φλόριντα και παρακολούθησε την 114η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού,  παρουσία χιλιάδων μελών της ομογενειακής κοινότητας, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη εν ενεργεία πρωθυπουργού της Ελλάδας στο Tarpon Springs, ενώ στις αρχές του 1922 ο Ελευθέριος Βενιζέλος φιλοξενήθηκε εκεί κατά την επίσκεψή του ως απλός πολίτης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όλη η επικαιρότητα