Ηλεία

Με τους μισούς υπαλλήλους λειτουργούν τα Επιμελητήρια

Ακούστε το άρθρο

Το 50% «αγγίζει» η υποστελέχωση των επιμελητηρίων πανελλαδικά, όπως αποκάλυψε χθες στην εφ. «Πατρίς»  ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλληλων Επιμελητηρίων (ΟΣΥΑΕ), Μιχάλης Γιάγκας, στο περιθώριο της συνάντησής του με τον διευθυντή του Επιμελητηρίου Ηλείας, Γιάννη Αντωνόπουλο, χθες το πρωί στον Πύργο.

Ο κ. Γιάγκας δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ότι η οικονομική κρίση δεν άφησε ανεπηρέαστο ούτε τον επιμελητηριακό θεσμό, καθώς αποχώρησαν αρκετοί υπάλληλοι ενώ ταυτόχρονα «πάγωσαν» οι προσλήψεις.

«Έχουμε προβλήματα λόγω των αποχωρήσεων προσωπικού και των μη προσλήψεων. Αυτό αδυνάτισε το δυναμικό και τώρα προσπαθούμα να πετύχουμε την ανάκαμψη των  επιμελητηρίων με τη στελέχωσή τους. Θα έπρεπε να υπάρχει διπλάσιο προσωπικό, διότι τα επιμελητήρια δεν παρέχουν μόνο τις υποχρεωτικές από το κράτος υπηρεσίες προς τους επιχειρηματίες, αλλά και εξειδικευμένες υπηρεσίες. Αυτό απαιτεί και ο αντίστοιχο προσωπικό, με τα κατάλληλα προσόντα, ώστε να εξυπηρετούμε την επιχειρηματικότητα και να προσφέρουμε γρήγορες και αξιόπιστες υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς», δήλωσε ο ο κ. Γιάγκας.

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Αντωνόπουλο συζητήθηκε η εφαρμογή της νέας επιμελητηριακής νομοθεσίας που ψηφίστηκε πριν από έξι μήνες, αλλά και η ενιαία στάση από τα επιμελητήρια στην εφαρμογή υπουργικών εγκυκλίων.

Ο διευθυντής του Επιμελητηρίου Ηλείας, Γ. Αντωνόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με την Ομοσπονδία και τόνισε ότι η συνάντηση με τον κ. Γιάγκα θα έχει ανταπόδοση και στο Επιμελητήριο Ηλείας.

Όλη η επικαιρότητα