Categories: ΗλείαΥγεία

Μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των ιώσεων στα παιδιά»: Αναβάλλεται λόγω πένθους η ημερίδα Υγείας

Share

Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Βαρουξή, ενημερώνει πως η σημερινή Ιατρική Ημερίδα, με θέμα «Μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των ιώσεων στα παιδιά», η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας, αναβάλλεται σε ένδειξη πένθους για την εκδημία του Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού.

Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της ημερίδας, θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.


Ο Γερμανός ο Β’ ήταν από τους μακροβιότερους Ιεράρχες στην Ελλάδα, από τους σοφότερους «κληρικούς», που ενέπνεε την ακλόνητη πίστη και έδινε με το παράδειγμα της ζωής του τον ευσεβή και πειθαρχημένο χριστιανικά βίο του, που επικεντρωνόταν στην αληθινή αγάπη και την κοινωνική προσφορά.

Δεν υπήρξε ωστόσο, παρά τη σπουδαιότητα της διακεκριμένης θέση του, μόνο ένας σπάνιος και μειλίχιος ιερουργός.

Ήταν ένας πραγματικός καθοδηγητής και διεκδικητής των δίκαιων αιτημάτων του τόπου, που δεν δίσταζε ποτέ να χρησιμοποιεί την πλέον αυστηρή γλώσσα, για να θυμίζει σε όλους το χρέος που έχουν ως παράγοντες και ως απλοί πολίτες απέναντι στην Ηλεία.

Ένας μαχητής «παπάς» που το έδειξε αυτό και το έκανε πράξη μέχρι και τις τελευταίες μέρες της ζωής του.

Επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες η υγεία του

Η κατάστασης της υγείας του Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού είχε παρουσιάσει σοβαρή επιδείνωση τις τελευταίες ημέρες.

Ο Γερμανός διέμενε στο δωμάτιό του στον τελευταίο όροφο του Γηροκομείου «Παναγία η Καθολική» στη Γαστούνη, με υποστήριξη οξυγόνου και οι γιατροί είχαν χαρακτηρίσει την κατάστασή του σοβαρή.

Να θυμίσουμε ότι πριν από έναν μήνα περίπου ο Γερμανός είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο της Πάτρας για νοσηλεία απ’ όπου και πήρε εξιτήριο μετά από λίγες ημέρες.

Τον γηραιό ιεράρχη επισκέφθηκε και ο διάδοχός του και πνευματικό του τέκνο, Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, που θέλησε να πληροφορηθεί από κοντά την κατάσταση της υγείας του.

Και φυσικά με το άκουσμα της είδησης της απώλειάς του, δεν μπόρεσε να κρύψει την έντονη συγκίνησή του.

Σήμερα στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πύργου το λαϊκό προσκύνημα – Αύριο η Εξόδιος ακολουθία

Η σορός του Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού, θα βρίσκεται περίπου στη 1:00 μ.μ. και θα τεθεί για λαϊκό προσκύνημα σήμερα το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πύργου. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα τελεσθή αγρυπνία στον Ναό και το πρωί της Πέμπτης Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Η Εξόδιος ακολουθία του θα τελεστεί αύριο Πέμπτη στη 1:00 το μεσημέρι επίσης στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Το παρών στην εξόδιο ακολουθία του Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού αναμένεται να δώσει και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος όπως φυσικά και πάρα πολλοί Μητροπολίτες και Επίσκοποι από όλη την Ελλάδα.