Categories: Υγεία

«Μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των ιώσεων στα παιδιά» στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας

Share

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα Ημερίδα Ιατρικού περιεχομένου έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη στις 17:30 στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας στη διάρκεια της οποίας διακεκριμένοι επιστήμονες θα αναπτύξουν θέματα γύρω από τα «Μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των ιώσεων στα παιδιά».

Η πανδημία συνδυαστικά με την εποχή που διανύουμε η οποία παραδοσιακά είναι εποχή των ιώσεων, δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερες ανάγκες ενημέρωσης, πρόληψης και αντιμετώπισης, έτσι, επιστήμονες με κατάρτιση και εμπειρία έχουν κληθεί να αναπτύξουν θέματα της αρμοδιότητάς τους ξεκινώντας από την περίοδο της εγκυμοσύνης μέχρι την προσχολική, τη σχολική και την εφηβική ηλικία των παιδιών.

Παράλληλα εκπρόσωποι της Υγείας από Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Ηλείας και της Περιφέρειας, θα μιλήσουν για την κατάσταση της υγείας σε θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση παιδικών περιστατικών και στις ενέργειες που έγιναν προκειμένου να βελτιωθούν οι υπηρεσίες για τα παιδιά. Στη διάρκεια της ημερίδας θα αναλυθούν θέματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία, τη σωστή διατροφή και πολλά ακόμη.

Η Ημερίδα διοργανώνεται από το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Βαρουξή στο πλαίσιο του «Οδηγού Υγείας» που εκδίδει κάθε Φεβρουάριο, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου και με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και συνιστάται η χρήση μάσκας και η τήρηση αποστάσεων για όποιον επιθυμεί να την παρακολουθήσει.

Το πρόγραμμα αναλυτικά: