WEB tv Μεσσηνία

Μεγάλες προσπάθειες για οικονομικά πακέτα διακοπών από τους Μεσσήνιους ξενοδόχους

Ακούστε το άρθρο

Σημαντικές αναφορές για την τουριστική προοπτική της Μεσσηνίας μέσα στο καλοκαίρι προέβη ξανά ο πρόεδρος ένωσης ξενοδόχων Μεσσηνίας εστιάζοντας περισσότερο στο γεγονός ότι ο Ιούνιος ήταν ένας καλός μήνας ωστόσο μόνο τον Ιούλιο και Αύγουστο αναμένεται η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην περιοχή μας.

Μιλώντας από την Πύλο στην εκπομπή του Παλμός 90,5 πρωινό δρομολόγιο ο πρόεδρος των ξενοδόχων του Νομού Μεσσηνίας Κώστας Καραλής, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι ο Ιούνιος κύλησε περισσότερο χωριό τουρισμού και ξένους τουρίστες στο τελευταίο δεκαήμερο καθώς το θέμα της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας προκαλεί περικοπές και στις διακοπές. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι παραδοσιακά οι δύο μήνες του καλοκαιριού τόνων την τουριστική κίνηση στη Μεσσηνία και στα ξενοδοχειακά καταλύματα τα οποία έχουν συμπίεση το κόστος προκειμένου να διατηρήσουν σε ικανοποιητικές τιμές τα επίπεδα θερινών διακοπών. Ωστόσο καταγράφεται μεγάλο πρόβλημα σε ό,τι αφορά την εστίαση με μειωμένη προσέλευση λόγω της οικονομικής κρίσης κάτι που θα επηρεάσει και τον εγχώριο τουρισμό.

Συνέστησε παράλληλα στους εγχώριους επισκέπτες εκτός από την έρευνα αγοράς που κάνουν να επιλέξουν την Μεσσηνία διότι εκτός από οικονομικά πακέτα διακοπών με ημιδιατροφή προσφέρει απλόχερα δωρεάν τα δώρα της φύσης όπως ήλιο, θάλασσα, μνημεία, διαδρομές, σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος τα οποία είναι δωρεάν.

Όλη η επικαιρότητα