Ηλεία

Μεγάλη ανταπόκριση στην αιμοδοσία του 7ου Δημοτικού Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Με μεγάλη συμμετοχή έγινε χθες η αιμοδοσία του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου με τις πολύτιμες συμβουλές της κας Κωνσταντίνας Πανέτα διευθύντριας – συντονίστριας του σταθμού αιμοδοσίας του Γ.Ν. Πύργου.

Συγκεντρώθηκαν αρκετές μονάδες αίματος που μπορεί να σώσουν την ζωή πολλών συνανθρώπων μας που κάποια στιγμή θα χρειαστούν αίμα.

Για την αιμοδοσία μίλησε ο κ. Γιώργος Πισιμίσης πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 7ου δημοτικού που ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι η δεύτερη αιμοδοσία που κάνουμε φέτος. Ξεκινήσαμε καλά, αφού είχαμε θετικά μηνύματα από την πρώτη αιμοδοσία, ενώ πολύ καλά τα πάει και αυτή η αιμοδοσία. Ελπίζουμε να καθιερωθεί και να έχουμε μια αξιοπρεπή συμμετοχή από τον κόσμο. Τα πράγματα έως τώρα πάνε πολύ καλά, αφού υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο και είμαστε καλύτερα από πέρσι».

Από την πλευρά της η κα. Κωνσταντίνα Πανέτα διευθύντρια – συντονίστρια του σταθμού αιμοδοσίας του Γ.Ν. Πύργου τόνισε.

«Ο κόσμος έρχεται με χαρά να δώσει αίμα, γιατί ξέρει ότι τρεις συνάνθρωποί του θα βοηθηθούν από το αίμα που θα δώσει. Αυτή η διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας είναι κάτι ευχάριστο για μας, γιατί οι αιμοδοσίες γενικώς θέλουν αίμα που να είναι ασφαλές και ασφαλές αίμα παίρνουμε μόνο από εθελοντές αιμοδότες. Εκεί είμαστε πιο σίγουροι ότι μας λένε την αλήθεια και θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το αίμα για το καλό των συνανθρώπων μας».

Όλη η επικαιρότητα