Ηλεία

Μεγάλη αύξηση των εμβολιασμών στην Ηλεία – Τα στοιχεία από Πύργο, Κρεστένα και Ζαχάρω

Η έξαρση της πανδημίας οδηγεί πολλούς Ηλείους-ες στο να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν.

Τα χιλιάδες νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται καθημερινά και ιδίως η αύξηση στους διασωληνωμένους και στους νεκρούς, έχουν, όπως είναι λογικό, οδηγήσει πολλούς Ηλείους-ες στο να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν και φυσικά να προφυλάξουν την υγεία τους από αυτόν τον ύπουλο ιό, που έχει προκαλέσει τόσα πολλά προβλήματα στην καθημερινότητά μας και στη ζωή μας γενικότερα.

Ακόμη και όσοι ήταν δύσπιστοι και φοβούνταν να κάνουν το εμβόλιο, άλλαξαν γνώμη λόγω της μεγάλης εξάπλωσης του ιού και έκαναν την πρώτη δόση, ενώ πολλοί είναι αυτοί που έχουν προχωρήσει και στην τρίτη ενισχυτική δόση, που είναι αναγκαία πλέον, ιδίως λόγω των συνεχών μεταλλάξεων που παρουσιάζονται.

Έτσι καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας πηγαίνουν στα εμβολιαστικά κέντρα της Ηλείας για να «θωρακίσουν» τον οργανισμό τους, έτσι ώστε να αποκτήσουν ένα πολύ μεγάλο «όπλο» ενάντια στον ιό.

Για την συνεχή αύξηση των εμβολιασμών, ο υπεύθυνος του εμβολιαστικού κέντρου στο Κέντρο Υγείας Πύργου κος Παντελής Πασχαλίνος τόνισε χαρακτηριστικά.

“Αυτή τη στιγμή έχουμε μία πολύ μεγάλη αύξηση στους εμβολιασμούς, αφού πλέον έχουμε φτάσει στους 260 με 270 εμβολιασμούς τη μέρα, από τους 40-50 που είχαμε πριν από λίγο καιρό. Έχουμε πλέον και πολλές πρώτες δόσεις, όπου τις τελευταίες μέρες βλέπουμε να είναι οι μισές περίπου από το σύνολο των εμβολιασμών. Έχουμε λοιπόν μεγάλη αύξηση και στην πρώτη δόση, αλλά και στην τρίτη την ενισχυτική, που φυσικά είναι οι περισσότερες σε ότι αφορά το γενικό σύνολο των εμβολιασμών. Μάλιστα αυτό δεν το περιμέναμε”.

Όπως τονίζει ο κος Πασχαλίνος, μεγάλη άνοδος υπάρχει και στον εμβολιασμό κατ’ οίκον, σε ανθρώπους που έχουν κινητικά προβλήματα και άλλα προβλήματα υγείας.
“Επίσης έχει ανέβει και ο αριθμός των ραντεβού που κάνουμε για να εμβολιάσουμε κατάκοιτους ανθρώπους, αφού άνοιξε στο σύστημα το εμβόλιο της Pfizer, αφού πρώτα ήτανε μόνο το Johnson. Πλέον λόγω του ότι είναι το Pfizer, βλέπουμε ότι έχουν αρχίσει τα ραντεβού και με αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούν να έρθουν στο εμβολιαστικό κέντρο λόγω κινητικών και άλλων προβλημάτων που έχουν”.

Επίσης όπως αναφέρει ο κος Πασχαλίνος, έχει αυξηθεί και ο αριθμός των νέων που κάνουν το εμβόλιο, ενώ μόνο ο αριθμός των μαθητών είναι ακόμη πολύ μικρός.

Μεγάλη η αύξηση του εμβολιασμού και στο Νοσοκομείο/ Κέντρο Υγείας Κρεστένων
Μεγάλη όμως είναι και η αύξηση των εμβολιασμών στο Νοσοκομείο/ Κέντρο Υγείας Κρεστένων, όπου υπεύθυνος εμβολιασμού είναι ο κος Χρήστος Λιάτσος. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο εμβολιασμός είναι σε φουλ ρυθμούς, κάτι που δείχνει ότι και στην ευρύτερη περιοχή οι κάτοικοι θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, για να προστατευτούν από τον ιό και να μην θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους. Τις τελευταίες ημέρες είναι πάνω από 100 τα εμβόλια που γίνονται καθημερινά και μάλιστα την Πέμπτη έγιναν 112 εμβολιασμοί, ενώ περίπου ίδιος αριθμός έγινε και την Παρασκευή.

Να τονιστεί ότι στο Νοσοκομείο/ Κέντρο Υγείας Κρεστένων είναι τρεις οι εμβολιαστικές γραμμές και συγκεκριμένα δύο Pfizer και μία Johnson.

Προκόπης Παπαζαφείρης: «Έρχονται πλέον και πολλοί νέοι να εμβολιαστούν»

Όσον αφορά το κέντρο υγείας Ζαχάρως και εκεί έχουμε πολύ μεγάλη αύξηση στους εμβολιασμούς, τόσο για την πρώτη και τη δεύτερη δόση, όσο φυσικά και για την τρίτη δόση.

Ο υπεύθυνος του κέντρου υγείας Ζαχάρως κος Προκόπης Παπαζαφείρης τόνισε χαρακτηριστικά για αυτή την αύξηση.

“Έχουμε φτάσει περίπου στους 80 με 100 εμβολιασμούς την ημέρα, που είναι μία πολύ μεγάλη αύξηση για μας. Για να εμβολιαστούν έρχονται και πολλά νέα παιδιά και ήδη έχουμε αρκετές πρώτες δόσεις. Εμείς κάνουμε το Pfizer και βλέπουμε τον κόσμο να έρχεται να εμβολιαστεί προκειμένου να θωρακίσει τον οργανισμό του. Επίσης μέσα στο πρόγραμμα είναι θα γίνουν και περισσότεροι εμβολιασμοί σε κατάκοιτους ανθρώπους, κάτι το οποίο θα υλοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα”.

Όπως τονίζει ο κος Παπαζαφείρης, σημαντικό ρόλο στο να έρθουν και οι νέοι άνθρωποι να κάνουν το εμβόλιο, έχει παίξει η αύξηση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα και φυσικά η αύξηση των διασωληνωμένων. Επίσης όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν άνετα στην τοπική κοινωνία και χρειάζονται τεστ ακόμη και για να πάνε για έναν καφέ.

“Οι περιορισμοί που υπάρχουν έχουν οδηγήσει πολλούς ανθρώπους στο να κάνουν το εμβόλιο” τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Παπαζαφείρης.

Όλη η επικαιρότητα