Ελλάδα

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε Ζεφύρι και Άνω Λιόσια

Βρέθηκαν ηρωίνη, χάπια και σφαίρες - Οκτώ συλλήψεις
Ακούστε το άρθρο

Οκτώ συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων σε Ζεφύρι και Άνω Λιόσια, όπως σημειώνει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις έγιναν με αφορμή βίντεο που δείχνει άτομα να πυροβολούν με βαρύ οπλισμό στον αέρα, όπως έγραψε πρώτο το Law and Order.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Στο πλαίσιο διερεύνησης, από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, εγκληματικών υποθέσεων εμπλοκής συμμοριών που κατέχουν όπλα και διακινούν ναρκωτικά στη Δυτική Αττική, χθες και σήμερα (16 και 17 Δεκεμβρίου 2021), οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις στις περιοχές του Ζεφυρίου και των Άνω Λιοσίων.

Στις ανωτέρω επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, της Ο.Π.Κ.Ε., του Τ.Α. Ζεφυρίου, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω επιχειρήσεων και μέχρι τώρα, διενεργήθηκαν έξι έρευνες και συνελήφθησαν οκτώ άτομα για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

ποσότητα ηρωίνης βάρους 566,6 γραμμαρίων

15 ναρκωτικά δισκία

8 φυσίγγια διαμετρήματος 7,65 mm

ζυγαριές ακριβείας

χρηματικά ποσά

κινητά τηλέφωνα

Η διενέργεια ερευνών συνεχίζεται.

Δείτε φωτογραφίες του «L&O» από το σημείο

Το βίντεο ντοκουμέντο με τους πυροβολισμούς
Βίντεο ντοκουμέντο από ομάδα Ρομά στο Μενίδι που πυροβολεί στον αέρα με τουλάχιστον έξι όπλα, έφερε στο φως της δημοσιότητας το L&O.

Όπως φαίνεται στο επίμαχο βιντεοληπτικό υλικό, η ομάδα των ατόμων πυροβολεί στον αέρα με εννιάρια πιστόλια και ημιαυτόματα.

Οι ρίπες των όπλων έχουν στόχο με στείλουν μήνυμα επικυριαρχίας απέναντι σε αντίπαλη ομάδα για κάποια συγκεκριμένη περιοχή.

Αίσθηση προκαλεί επίσης και η άνεση με την οποία οι παρευρισκόμενοι, εκτός των ατόμων που φέρουν τα όπλα, που παρακολουθούν τις ρίπες που πέφτουν.

Άγνωστο παραμένει επίσης το που κατέληξαν οι σφαίρες, καθώς αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως «αν οι σφαίρες έπεφταν σε σπίτια εκτός οικισμού Ρομά θα υπήρχε ενημέρωση, αν έπεφταν σε σπίτια εντός καταυλισμού, ενδεχομένως να μην μάθουμε αν κάποιος έχει τραυματιστεί».

Τα πυρά στην περιοχή του Μενιδίου είναι καθημερινά, παρά τις συνεχείς αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Οι συγκεκριμένοι πυροβολισμοί έπεσαν το βράδυ της Τετάρτης.

Πηγή: lawandorder.gr

Όλη η επικαιρότητα