Μεσσηνία

Μεγάλη φωτιά έκαψε 160 στρέμματα στη Μάνη

Ακούστε το άρθρο

Περίπου 160 στρέμματα χαμηλή βλάστηση (σκίνα και θάμνους) εκτιμάται ότι κατέκαψε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες μετά τη 1 το μεσημέρι ανάμεσα σε Γαϊτσές και Τσέρια, στο Δήμο Δυτικής Μάνης.

Η κινητοποίηση τόσο των πυροσβεστικών δυνάμεων της ΠΥ Καλαμάτας και όμορων υπηρεσιών, όσο και της εθελοντικής ομάδας “Γαία” και του δήμου, απέτρεψε τη φωτιά να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις – καθώς όταν ξέσπασε άρχισε να δυναμώνει γρήγορα. Πάντως δεν απείλησε ούτε έκαψε σπίτια, αγροικίες ή σταβλικές εγκαταστάσεις, και σύμφωνα με πυροσβεστικές πηγές έκαψε αμιγώς δασική έκταση.

Για την κατάσβεση έσπευσαν στην περιοχή 13 οχήματα με 26 πυροσβέστες από την Καλαμάτα, την Τρίπολη, τη Μεγαλόπολη και την Αρεόπολη, 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 10 άτομα από την εθελοντική ομάδα “Γαία” με δύο οχήματα, μια υδροφόρα και χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Την επιχείρηση συντόνισε ο διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου, αρχιπύραρχος Θανάσης Κολυβήρας. Στον τόπο της πυρκαγιάς επιχείρησαν επίσης ο διοικητής της ΔΙΠΥΝ Μεσσηνίας πύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς και ο διοικητής της ΠΥ Καλαμάτας αντιπύραρχος Θανάσης Κατσαφάδος.

via

Όλη η επικαιρότητα