Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά στη Σάμο – Απειλούνται σπίτια, εκκενώθηκε οικισμός

Μεγάλη φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στην Ανατολική Σάμο.
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στην Ανατολική Σάμο. Το μέτωπο κινείται απειλητικά προς τον οικισμό Βουρλιώτες, με συνέπεια να απειλούνται σπίτια.

Πριν από λίγα λεπτά η Πυροσβεστική ζήτησε από τους κατοίκους του οικισμού Βουρλιώτες την προληπτική εκκένωση του οικισμού, ενώ έφτασαν στην περιοχή πούλμαν για να παραλάβουν τον κόσμο.

Στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κοντά στον οικισμό Βουρλιώτες της Σάμου έχουν ριχτεί εδώ και λίγα λεπτά, πέρα από τις επίγειες δυνάμεις και οι εναέριες με τα δύο καναντέρ να πραγματοποιονύ ρίψεις, ενώ στο σημείο βρίσκεται κι ένα ελικόπτερο για τον συντονισμό των επιχειρήσεων κατάσβεσης.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο πρόεδρος του οικισμού Γιώργος Κιουλάφας οι φλόγες έχουν ξεκινήσει να απειλούν τις πρώτες κατοικίες που βρίσκονται λίγο πιο έξω από τον οικισμό: «Δεν είναι και τόσα καλά τα πράγματα εδώ. Έχουν ήδη δημιουργηθεί οι πρώτες εστίες. Μιλάμε για τρία με τέσσερα μέτωπα στα οποία έχουν εστιάσει όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να περιοριστεί το γρηγορότερο η φωτιά. Έχουν ξεκινήσει να απειλούνται τα πρώτα σπίτια που βρίσκονται έξω από τον οικισμό. Η φωτιά ξεκίνησε από ένα σημείο ωστόσο εξαιτίας των ανέμων δημιουργήθηκαν κι άλλα μέτωπα».

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος οι οικισμός έχει ήδη εκκενωθεί: «Ο οικισμός έχει εκκενωθεί και όλοι οι ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία. Εδώ μένουν γύρω στα 350 άτομα. Μόνο τα πιο νεαρά άτομα έχουν παραμείνει για να βοηθήσουν εθελοντικά στην περίπτωση που χρειαστεί».

«Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη. Περιμένουμε τα εναέρια μέσα για την κατάσβεση» τόνισε στο protothema ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος.

Όλη η επικαιρότητα