Ηλεία

Η μεγάλη γιορτή στη Ν. Μανωλάδα – Γεύση και άρωμα φράουλας

Ακούστε το άρθρο

Το άρωμα της φράουλας, του φρούτου που είναι σήμα κατατεθέν για την Νέα Μανωλάδα και την ευρύτερη περιοχή, κυριαρχούσε ως οσμή χθες το βράδυ στο προαύλιο του 1ου δημοτικού σχολείου, στην 6η γιορτή φράουλας.

Η Γιορτή ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το βράδυ και τελείωσε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα. Περίπου 1000 άτομα, μεταξύ αυτών ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων,  γεύτηκαν φράουλα σε διάφορες εκδοχές αλλά φυσικά από ένα γλέντι δεν μπορούσαν να απουσιάζουν σουβλάκια, γουρουνοπούλες και ποτά.

Φέτος η γιορτή έγινε στο προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Νέας Μανωλάδας και ήταν η τρίτη φορά που πραγματοποιήθηκε εκεί. Άλλες τρεις φορές έχει πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της πόλης.

Υπήρχαν πολλές γευστικές εκπλήξεις, υπήρχε ζωντανή ορχήστρα με την συμμετοχή του τραγουδιστή Πέτρου Ίμβριου,  χορευτικά συγκροτήματα με ποντιακούς και μοντέρνους χορούς με αποτέλεσμα η γιορτή να σταματήσει λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα. Στο προαύλιο είχε στηθεί εξέδρα, ενώ υπηρχαν και τραπεζοκαθίσματα.

Θεσμός η γιορτή

Έτσι η  6η Γιορτή Φράουλας πέρασε στην ιστορία, ως ένας απόλυτα πετυχημένος θεσμός. Φέτος τον πρώτο λόγο για την γιορτή είχε ο ιδιοκτήτης καφετέριας κ. Μπάμπης Σκουλάκης που είναι και ο εμπνευστής της επιτυχημένης Γιορτής. Για την επιτυχία της εκδήλωσης εργάσθηκαν εκτός από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ελπίζω» και δεκάδες εθελοντές.

«Το 2012 είχα την ιδέα για να υπάρχει στη Νέα Μανωλάδα μια εκδήλωση για την φράουλα και μαζί μου συμφώνησαν οι φραουλοπαραγωγοί Φώτης Κυριαζής, Οδυσσέας Κυριαζής και Διονύσης Σάμαρης, οι οποίοι στήριξαν την ιδέα μου που τελικά, από το 2012 έγινε πραγματικότητα», δηλώνει στην «Πατρίς» ο κ. Σκουλάκης και συνεχίζει: «Η φράουλα είναι προϊόν που στηρίζει όχι μόνο την τοπική οικονομία, αλλά και γενικότερα την οικονομία της χώρας και για τον λόγο αυτό πρέπει να έχει την τιμητική της μέσα από αυτή την γιορτή».

Όλη η επικαιρότητα