Categories: Ηλεία

Μεγάλη η πτώση στην κίνηση του ΚΤΕΛ Ηλείας

Share

Η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως είναι φυσικό, αποτρέπει τους πολίτες να ταξιδεύουν από τους τόπους διαμονής τους, σε άλλες περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα η κίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και φυσικά και στα ΚΤΕΛ να είναι πάρα πολύ μειωμένη αυτήν την περίοδο.

Αν εξαιρέσουμε τους φοιτητές που έρχονται από τις μεγάλες πόλεις, αλλά και κάποιους ετεροδημότες, πολύ δύσκολα ένας πολίτης θα μπει μέσα στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ για να έρθει στην Ηλεία, παρότι βρισκόμαστε στην περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Και φυσικά το ίδιο ισχύει και για τους Ηλείους πολίτες που δύσκολα αποφασίζουν να ταξιδέψουν σε άλλες περιοχές υπό τον φόβο της διάδοσης του ιού. Όπως δηλώνει ο Αριστείδης Αναστασόπουλος, εργαζόμενος στο γραφείο κίνησης του ΚΤΕΛ Ηλείας, σε σχέση με την αντίστοιχη εορταστική περίοδο του 2020 και του 2019, φέτος έχει παρατηρηθεί μία μείωση γύρω στο 60% στην επιβατική κίνηση, που πρόκειται σίγουρα για μία πάρα πολύ μεγάλη πτώση.

Επίσης η πληρότητα αυτήν τη στιγμή των λεωφορείων είναι πάρα πολύ χαμηλή και φτάνει μόλις το 38,2%.

Χαρακτηριστικά ο κος Αναστασόπουλος τόνισε: «Την περίοδο των Χριστουγέννων η κίνηση ήταν μειωμένη και σε σχέση με το 20 και το 19, ήταν λιγότερη γύρω στο 60%, οπότε μιλάμε για μία πολύ μεγάλη πτώση. Και τώρα για την Πρωτοχρονιά, σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, είμαστε προς το παρόν όσον αφορά την πτώση πάλι γύρω στο 60%. Αυτή η πτώση οφείλεται στα μέτρα τα οποία έχει λάβει η κυβέρνηση και λόγω του κορωνοϊού, γιατί ο κόσμος φοβάται να ταξιδέψει. Δηλαδή δεν μετακινείται ο κόσμος και όλοι περιμένουν και τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για να δουν τελικά τι θα κάνουν.

Την περίοδο των Χριστουγέννων βάλαμε κάποια extra δρομολόγια στα οποία είχαμε περίπου 38,2% πληρότητα. Πλέον και την Πρωτοχρονιά και την περίοδο που διανύουμε τώρα, έχει φανεί ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο πως θα κινηθεί ο κόσμος. Μέχρι στιγμής στα λεωφορεία πρέπει να μπαίνουν 42 άτομα, αλλά εμείς το αποφεύγουμε αυτό, δηλαδή βάζουμε 38 με 40 άτομα μέσα στο λεωφορείο και εκεί προσπαθούμε να κινηθούμε. Και γι’ αυτό και ο μέσος όρος πληρότητας των λεωφορείων είναι πολύ χαμηλός.

Από κει και ύστερα εμείς σαν ΚΤΕΛ προσπαθούμε να είναι και καθαρά υγειονομικά τα λεωφορεία μας και τηρούμε όλα τα μέτρα που προβλέπονται. Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά, υγεία και ευτυχία σε όλους».